Boka resa, boende, skidhyra mm

55 hotell och boenden

Status & fakta Åre

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
670 SEK

Skidsemester Åre

Åre

Åre är ett av Sveriges största skidområden och även ett väldigt populärt sådant – tusentals skidåkare från både Sverige och andra länder spenderar sin skidsemester i Åre varje år. Åre har blivit särskilt trendigt att åka till efter alpina VM som gick av stapeln här 2007, och det händer saker och ting i Åre året om. Åre ligger i de svenska fjällen och består av fyra mindre samhällen som tillsammans utgör det större skidområdet. Den högsta toppen Åreskutan ligger på 1420 meters höjd och därifrån har du en fantastisk utsikt över resten av fjällen samt Åresjön och Åre by.

Åka skidor i Åre

Hela skidkomplexet är indelat i fyra mindre områden: Åreskutan, Åre Björnen, Tegefjäll och Duved. Med 102 olika pister och 46 liftar finns det något att välja på både för nybörjaren som vill ha lätta backar och den vane skidåkaren som kräver något mer utmanande. I den längsta nedfarten som är hela 6,5 km lång får man verkligen ta ut svängarna. Föredrar man att göra olika hopp och tricks så finns det ett stort dreamland med många utmaningar för snowboardare och kreativa skidåkare att pröva på. Under din skidsemester i Åre kan du också pröva på fartfylld offpist-åkning om du gillar att åka i nyfallen och orörd snö och det finns goda möjligheter till längdskidåkning genom vackra fjällandskap. Eftersom en del av pisterna är upplysta på kvällarna behöver man inte begränsa sig till att bara åka skidor dagstid, utan du har möjlighet att åka skidor även efter mörkrets inbrott vilket kan vara en riktigt mysig upplevelse. Säsongen i Åre pågår från november till början av maj.

Annat att göra i Åre

Åre är en skidort som passar både för familjer och för ungdomar. Det finns skidskola och äventyrsbad samt gott om andra aktiviteter för familjens allra minsta, men även mycket aktiviteter och roliga aktiviteter för vuxna. Det finns med andra ord ingen risk för att du ska få tråkigt under din skidsemester i Åre. Inne i byn finns massor av restauranger och shoppingmöjligheter men du bör inte heller missa att njuta av den fantastiska naturen t.ex. genom att göra en promenad på snöskor, från ryggen av en islandshäst eller under en skotertur upp på fjället. Den som söker en riktig adrenalinkick kan pröva på skärmflygning som verkligen är en upplevelse för livet.

Bo i Åre

Det allra vanligaste är att bo i semesterstuga eller i lägenhet på sin skidsemester i Åre, men det finns även gott om andra alternativ på boende. Du kan välja mellan t.ex. hotell, stugbyar eller vandrarhem.

Ta sig till Åre

Det är väldigt lätt att ta sig till Åre från hela Sverige och man kan antingen åka dit med privatbil, buss eller tåg. Ett alternativ kan också vara att flyga till Östersund och åka med buss den sista timmen till Åre. Åre ligger 63 mil från Stockholm, 90 mil från Göteborg och 110 mil från Malmö.