Skidsemester Nordamerika

Snöigt och kallt säkerhetsnät

Att man åker på skidsemester till USA är kanske inte den främsta orsaken till att så många svenskar åker på semester till landet i väst varje år, men faktum är att det faktiskt finns flera kända och stora skidorter i både USA och Kanada som håller en väldigt bra standard. Har du alltså redan provat och hunnit tröttna på de många skidorterna som finns i de svenska fjällen och de europeiska Alperna, så kan det vara dags att börja planera en skidsemester till någon av skidorterna i USA eller Kanada. USA och Kanada är båda stora länder som bjuder på varierande landskap och du kan hitta skidorter i världsklass både på den östra och den västra delen av kontinenten. Vad är då de största skillnaderna mellan att åka skidor i Europa och i Nordamerika? Jo, först och främst är topparna i Nordamerika lägre vilket gör att backarna blir lite kortare, men å andra sidan är de mer varierade och ger mycket rolig skogsskidåkning. Det annorlunda klimatet bidrar även till en annan typ av torr och luftigare snö, en snö som verkligen yr omkring dig då du susar nerför backen! Tack vare dollarens kurs kan en skidsemester i Nordamerika dessutom bli riktigt billig om man tar hotellkostnader, liftkort, mat och andra nöjen i beaktande. Vidga alltså dina vyer och upptäck en sida av Nordamerika som de flesta svenskar inte känner till genom en skidsemester, du kommer garanterat inte att ångra dig!

Aspen

Aspen är nog den mest kända skidorten i Nordamerika, och en ren dröm för många skidentusiaster. Aspen bjuder på pister av mycket hög standard, ett modernt liftssystem och lyxiga faciliteter som gör skidorten till ett riktigt populärt mingelställe för kända musiker, artister och skådespelare. Aspen har ett unikt klimat som lämpar sig perfekt för skidåkning på torr pudersnö samtidigt som du kan njuta av den starka solen på sydsluttningarna. Den lilla staden som ligger i delstaten Colorado i västra USA, kan erbjuda en mångfald av restauranger, caféer och shoppingmöjligheter, och Aspens nattliv är också mycket berömt.

Jackson Hole

Jackson Hole är en mytomspunnen skidort som ligger i delstaten Wyoming i USA. Med sin höga årliga nederbörd och sitt perfekta läge vid foten av bergskedjan Teton Range erbjuder skidorten många adrenalinfyllda backar som passar bäst för lite vanare skidåkare.

Snowbird

Snowbird ligger i delstaten Utah i USA och kan erbjuda 89 stycken pister som är anpassade för olika nivåer. Detta betyder att du garanterat kan hitta backar som passar dig oavsett om du har stått på skidor sedan barnsben eller är en riktig nybörjare på skidor.

Whistler

Kanada kan faktiskt också bjuda på flera skidorter i toppenklass, och Whistler är definitivt en av dem! Whistler ligger vid den kanadensiska västkusten, ett område som är känt för att ha en hög nederbörd. Detta innebär även en stor snösäkerhet på vintern. Om du åker på skidsemester till Whistler kan du välja mellan över 200 olika pister utspridda på två toppar: Whistler och Blackcomb.