Skidsemester i Alperna

Alperna

Alperna är ett populärt resmål för skidsemester och området har många fina skidorter att bjuda på. Eftersom Alperna är en stor bergskedja omfattar det alpina området även delar av flera olika länder, och därför kan man åka på skidsemester till Alperna både i Frankrike, Italien, Österrike, Schweiz, Tyskland och Slovenien. Eftersom Alperna ligger i centrala Europa och kan erbjuda en mångfald av olika backar, en vacker natur och många spännande utomhusaktiviteter, har det länge varit skidglada européers semestermål nummer ett på vintrarna.

Utbudet på skidorter i Alperna är väldigt brett och därför passar Alperna bra för skidintresserade i alla åldrar och med varierande intressen. Här kan du åka skidor och snowboard tillsammans med kungligheter och världskändisar, smaka på delikatesser från det europeiska köket, festa loss på vilda afterskin eller bara njuta av den bländande solen och den kritvita gnistrande snön uppe på toppen av berget medan du förbereder dig för att susa nerför någon av de många backarna som området bjuder på. Med flera toppar på 4000 meter, kilometerlånga pister som går genom natursköna och snötäcka landskap samt små pittoreska alpbyar som ligger nere i dalarna, har Alperna alla förutsättningar som behövs för en spännande och oförglömlig skidsemester för var och en!

Frankrike

De franska Alperna är ett klassiskt resmål och här finns många av världens största och mest kända skidorter, som t.ex. Chamonix som kan erbjuda en av världens längsta pister med så mycket som 22 kilometer i ett enda åk! Här finns många skidorter på höga höjder, vilket ger långa backar och goda möjligheter till offpiståkning.

Italien

Italien bjuder på Europas största liftsystem och några av Alpernas allra vackraste toppar. I de italienska Alperna finns närmare 500 liftar att välja mellan, så här finner du garanterat pister som passar för dig oavsett om du är en erfaren skidåkare eller en nybörjare.

Österrike

Österrike motsvarar den bilden som de flesta svenskar har av en skidsemester i Alperna – fina små alpstugor och restauranger, solterrasser mitt i backarna, en oförglömlig afterski och en mängd fina och snöiga backar. Om du är ute efter en riktigt traditionell skidresa till Alperna är det absolut Österrike du ska ta sikte på!

Schweiz

En skidsemester i Schweiz bjuder på välskötta pister, höga toppar och lyxiga skidorter. Här har man tänkt på alla små detaljer, vilket ger dig en skidresa av hög kvalitet.

Tyskland

De tyska Alperna är inte lika kända som sina kusiner söderut, men bara det nära avståndet till Sverige är en mycket bra anledning till att låta årets skidsemester gå hit. Här kan du även njuta av en mycket vacker natur som gör de tyska Alperna till ett perfekt resmål även på sommaren.

Slovenien

Slovenien har en något kortare skidsäsong än de övriga Alperna, men å andra sidan bjuder de slovenska skidorterna på både förmånliga priser och backar som passar för hela familjen. Detta gör det till ett attraktivt resmål för den som kanske redan har provat på att åka skidor i andra delar av Alperna.