Skidsemester norska fjällen

Liftar on the run

Har du redan åkt på skidsemester till de svenska skidorterna flera gånger om och tröttnat på dem? Känns det som om de inte längre har något att erbjuda dig och känner du till varje liten krök av backarna? I så fall är det kanske dags att vidga dina vyer lite grann, för du behöver inte åka så långt bort som till Alperna för att kunna njuta av en skidsemester fylld med kul utomhusaktiviteter och spännande och adrenalinfyllda backar. Det finns faktiskt gott om mysiga skidorter med backar i toppenklass mycket närmare än så - i grannlandet Norge!

De norska fjällen är snötäckta från november fram till maj, vilket ger en lång skidsäsong. Skidorterna håller dessutom en mycket bra kvalitet och anläggningarna är alltid välskötta och erbjuder bra service. De norska fjällen bjuder på utmaningar för både nybörjare och vana skidåkare, med en mångfald av pister i alla svårighetsgrader och några av Europas bästa snowboardparker. Om du lider av höjdskräck och inte trivs uppe i backarna så finns det även kilometervis med längdskidspår att utforska i Norges natursköna landskap, eller så kan du ägna dig åt andra roliga utomhusaktiviteter som t.ex. åka pulka, släde eller hundspann. Kort sagt har de norska fjällen mycket att erbjuda för en skidsemester med hela familjen, oavsett åldrar eller intressen. Det bästa av allt är att de norska fjällen ligger så nära, så man behöver inte spendera mycket tid på själva resan och får istället mer tid till roliga vinteräventyr ute i de snötäckta backarna.

Trysil

Trysil är ett stort skidområde som ligger runt omkring Trysilfjället, i närheten av den svenska gränsen och bara en halvtimmes bilväg från Sälen. Ändå kan du uppleva en helt annorlunda skidsemester i Trysil, det är mer snö och mer fjälllkänsla här än på den svenska skidorten trots det korta avståndet! Trysil är en skidort som passar bra för hela familjen tack vare det breda utbudet av pister, och det finns totalt tre olika barnområden med nio olika liftar. Man har satsat på ett väldigt fungerande ”Ski in & ski out”-koncept på skidorten, vilket betyder att man inte alls behöver använda sin bil på själva området utan har möjlighet att åka skidor direkt ner till de flesta stugorna och lägenheterna.

Hemsedal

Hemsedal har en höjdskillnad på cirka 800 meter och hör till ett av de bästa skidområdena i hela Norden. Det är inte sällan denna ort skämtsamt kallas för ”Skandinaviens Alper”, och det ligger något i det. De höga snötäckta topparna och det vackra landskapet har något alpliknande kring sig och besöks flitigt av utländska skidåkare, vilket bidrar till den internationella stämningen. Förutom bra offpist-möjligheter och en välutrustad snowboardpark, så kan du prova på någon av de 48 olika pisterna som täcks av gnistrande vit snö och finns i flera olika svårighetsgrader. De mysiga restaurangerna i byn och de goda möjligheterna till friluftsaktiviteter garanterar att du inte får tråkigt under din skidsemester här.