Boka resa, boende, skidhyra mm

Status & fakta Aspen

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
244 USD

Skidsemester Aspen

Aspen

Aspen är ett namn som många känner till och som de flesta av oss har hört minst en gång. Detta är nämligen ett av de mest klassiska skidområdena i hela USA, och här får du en skidsemester som är helt komplett och bjuder på allt som du söker hos en vanlig skidort - och lite till. Hit söker sig många, både för skidåkning och snowboard bland de massiva bergen, detta gäller allt från nybörjare till proffs, och även en hel del kändisar. Men trots denna popularitet så är stämningen riktigt skön och avslappnad, du kommer inte alls behöva känna någon stress eller press. Fokusera bara på dina skidor, snön, naturen och de du umgås med, så kommer även du få en oförglömlig skidsemester här.

USA:s största skidområde

Tillsammans med flera andra områden så utgör Aspen det andra största skidområdet i USA. Dessa totalt fyra områden är Aspen Highlands, Aspen Mountains, Buttermilk och Snowmass. Här finner du lite olika variationer som är värda att utforska om du känner att du har tid. För att ta dig runt mellan de olika platserna så finns det skidbussar, något som vi såklart rekommenderar då de alla har olika härliga karaktärer. Aspen Highlands bjuder på en härlig mix med allt från snälla och nybörjarvänliga gröna pister till branta och adrenalinfyllda svarta. Här finns något för alla oavsett vad du har för nivå. De branta backarna lockar såklart även proffs som vill ha en stor dos av spänning och utmaning. Aspen Mountain å andra sidan är inte lika vänligt för nybörjarna, här omringas du snarare av röda och svarta pister som gör att de lite mer tuffa skidåkarna drar sig hitåt. Med kluriga pister och även vertikala drops så är det lätt att förstå att både tempot och adrenalinet här är aningens högre.

Området Buttermilk lämpligast med barn

Reser du med barn eller vill du hålla dig till ett nybörjarområde så är området Buttermilk som gjort för dig. Här hälsas du välkommen av mjuka och långa backar som är lätta och jämna att ta sig fram på. Även de som älskar att åka snowboard har en del att hämta här tack vare flera halfpipes och snöparker. Området Snowmass är otroligt känt och även framröstat för att vara det bästa i USA, här hittar du familjeområdet nummer ett, så reser du med barn så bör du verkligen sätta seglet hit.

USA har mycket att erbjuda när det kommer till snö och skidåkning här, men såklart väntar det även andra aktiviteter och en livfull by som tillförser dig med både restauranger, boende, barer och liknande för att ni ska få en så optimal skidsemester som möjligt. Ta med familj eller vänner och njut av något av det bästa som USA har att erbjuda när det gäller vintersport och skidsemester!