Boka resa, boende, skidhyra mm

24 hotell och boenden

Status & fakta Jackson Hole

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
236cm
Snödjup i dalen:
76cm
Liftar öppna:
100%
Pister öppna:
100%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
255 USD

Skidsemester Jackson Hole

Jackson Hole

Jackson Hole ligger i Wyoming, USA och är en skidort som ständigt besöks av vana skidåkare som letar efter nya och spännande äventyr. Byn ligger precis vid slutet av bergmassivet Treton och är ungefär lika stor som en vanlig mindre skidort i Alperna. Men även om byn är liten så bjuder berget på flera utmaningar. Jackson Hole är nämligen känd för sin terräng som lutar riktigt ordentligt, här hittar du en av Nordamerikas absolut högsta fallhöjder; hela 1262 meter. Dessutom är ungefär hälften av alla pisterna i området utformade för skidåkare i expertklass. Men berget välkomnar såklart alla oavsett nivå. Här erbjuds också en medelsvår åkning samt en liten del som är gjord för nybörjare.

Nästan 12 meter nederbörd varje år

Här i Jackson Hole kan du nästan alltid räkna med mycket snö och spännande miljöer. Varje säsong bjuder på djup pudersnö och nästintill lodräta pister som gör denna skidresa till något helt oförglömligt. Statistiken visar att nederbörden är i snitt 11,6 meter varje år, vilket verkligen är något att skryta om. Även åkytorna är enorma och denna skidort har nu varit oerhört populär ända sedan 60-talet. Här besöker både familjer, vänner, nybörjare, proffs och experter som söker extrema adrenalinkickar, även om såklart områden är mest lämpade för de sistnämnda. Köerna är ofta rimliga och du kommer stöta på en hel del turister här, vilket gör att de stora utrymmena och snöytorna hjälper till att göra din skidåkning bekväm.

Gott om boenden i Jackson Hole

Att hitta boende här är inte det svåraste, det erbjuds både stugor, hus, lägenheter och hotell i byn. Beroende på hur ert sällskap ser ut och vad för typ av skidsemester ni vill ha så få det att välja en skräddarsydd lösning efter det. Åker ni hela familjen så kanske en stor och mysig stuga känns hemtrevligt, och om du och partnern vill uppleva lite service och lyx så kanske ett hotellrum gör susen. Förutom skidåkning och bekvämt boende så finns det även utrymme att testa på att stå på en snowboard, köra snöskoter, åka hundsläde, ta en promenad i snöskor, göra topplyft med en helikopter och mycket mer. Tar du din skidresa till Jackson Hole garanteras du både spänning, utmaning, skoj och väldigt mycket att göra.