Boka resa, boende, skidhyra mm

Status & fakta Mammoth Mountain

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
249 USD

Skidsemester Mammoth Mountain

Mammoth Mountain

Man kanske inte tänker på just Kalifornien i USA som en plats för snö och skidåkning, men tänk så fel man kan ha. På de östra sluttningarna av Sierra Nevada så hittar du Mammoth Mountain som är en stor favorit för alla som älskar både parkåkning och halfpipe. Skidområdet har en av de allra bästa terrängparkerna i världen och bjuder på väldigt fin skidåkning och snowboard, vilket är en stor anledning till varför både bräd- och skidåkare från hela världen söker sig hit år efter år.

Massvis med snö och solsken

Det kalifornska klimatet förknippas oftast med värme, men denna skidort bjuder på väldigt mycket fin och djup snö, snittdjupet ligger faktiskt på hela 11-12 meter och det snöar ungefär 300 dagar per år. Med precis som i resten av Kalifornien så får du även här tillgång till ett härligt solsken som lyser många dagar under hela året.

Massiv terrängpark för snowboardåkare

Det har lagts ner väldigt stora summor pengar på just Mammoth Mountain, något som har resulterat i att områdets parker är fantastiska och att berget håller sig i toppskick. Vill du uppleva en helt unik och underbar terräng är det verkligen hit du bör rikta din snowboard. Med 50 hopp, 45 rails och 3 halfpipes så kommer du verkligen inte att få en sekund tråkigt. Detta är bara så som det ser ut idag, men tanke på deras satsning så lär det bara bli bättre och erbjudas mer framöver.

Egen flygplats

Du tar dig enklast till Mammoth Mountain genom att boka ett flyg till Mammoth Yosemite Airport. Flyger du till Los Angeles tar det sedan drygt 5 timmar med bil. När du ändå besöker USA, varför inte passa på att besöka en rad andra intressanta platser på vägen och få en semester som bjuder på en stor kontrast. Men är det bara en skidsemester som står på agendan så är det bara att bege sig av, väl framme kommer du hitta flera hemtrevliga boenden att känna sig hemmastadda på. Efter ni har njutit av skidåkning och snowboard hela dagen så finns det både mat, avslappning och afterski att rikta uppmärksamheten mot.