Boka resa, boende, skidhyra mm

36 hotell och boenden

Fakta Sälen

Liftar:
92
Gröna pister:
38
Blåa pister:
20
Röda pister:
29
Svarta pister:
14
Högsta punkt:
860 meter meter
Högsta fallhöjd:
303 meter meter

Skidsemester Sälen, Dalarna

Sälen

Sälen kan kanske inte skryta med en hög fallhöjd, en brant offpist och kilometerlånga backar, men har ändå en helt speciell plats i tusentals svenskars hjärtan. Det var kanske här som man tog ut sina allra första skidsvängar då man precis hade lärt sig att stå upprätt på ett par skidor, eller kanske man har åkt hit varje vinter i hiskeligt många år. Sälen är en riktig vinterklassiker i Sverige och det är inte konstigt att förstå varför. Tack vare det mångsidiga utbudet trivs alla på en skidsemester i Sälen, till och med de som inte gillar skidåkning. Sälen erbjuder nämligen Sveriges bästa skidåkning, men även mycket mer därtill.

Åka skidor i Sälen

Sälen består egentligen av flera mindre områden som tillsammans utgör Sveriges största skidområde. Alla dessa områden har sina egna karaktärer och sina egna liftkort, men om du vill pröva på flera olika skidsystem under din skidsemester i Sälen så går det även bra att köpa ett liftkort som ger dig tillgång till hela skidområdet. De snällaste backarna går att hitta i Kläppen och Lindvallen som är omtyckta av barnfamiljer, medan Tandådalen, Hundfjället och Stöten även har en del backar för mer vana skidåkare. Under din skidsemester i Sälen finns det totalt 111 pister av olika svårighetsgrader som du kan pröva på i hela området. Sälen har även mycket att erbjuda både snowboardare och längdskidåkare i form av en dreampark med olika hopp och halfpipes samt över 5 mil längdspår i natursköna miljöer. Skidsäsongen i Sälen varar från slutet av november till april.

Annat att göra i Sälen

Skulle man inte gilla att åka skidor behöver man inte göra det, man kan njuta av en fullständig skidsemester i Sälen i alla fall. Det finns gott om andra aktiviteter att delta i under dagarna så man lär inte få tråkigt. Du kan göra en fjällvandring, åka på skotersafari, köra hundspann eller bada, bara för att nämna några av aktiviteterna. På ”Högis” i Högfjället ordnas det många olika events och uppträdanden under vinterhalvåret och här kan du se flera kända artister uppträda på kvällarna. Det finns även många program för barnen i Sälen, med allt från skidskolor till snögubbeland, trollskog, pulkarace och skidtävlingar. Det är verkligen inte konstigt att barnen trivs här. Trots den stora barnvänligheten passar en skidsemester i Sälen även partyglada ungdomar och afterskin här är riktigt het under högsäsongen.

Bo i Sälen

De första gästerna kom till hotell Lindvallen redan 1961, och sedan dess har många fler hotell och pensionat etablerat sig i Sälen. Ett populärt alternativ är även att hyra och bo i en stuga under sin skidsemester i Sälen.

Ta sig till Sälen

De flesta väljer att åka till Sälen med egen bil eller buss, och Sälen ligger inte särskilt långt från vare sig Stockholm eller Göteborg. Till Stockholm är det 39 mil och till Göteborg 46 mil härifrån.