Status & fakta Sierra Nevada

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
60cm
Snödjup i dalen:
20cm
Liftar öppna:
62%
Pister öppna:
39%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
62 EUR

Skidsemester Sierra Nevada

Sierra Nevada

Något av det som gör Sierra Nevada i Spanien så otroligt unikt och fantastiskt är variationen i miljön. Här kan du stå uppe på ett snötäckt berg och se fram emot att få susa ner på skidor, och sedan kan du ta dig iväg till stranden för ett det dopp i Medelhavet. Även uppe på bergstopparna får du en underbar utsikt över detta glittrande hav innan du beger dig ner. Det är inte många skidorter som kan bjuda på en sådan fantastisk miljökontrast som Sierra Nevada kan. Därför är denna skidort verkligen värd ett besök.

7 parker för freestyleåkning

Men det är såklart inte bara miljöerna som lockar, här hittar du även en högsta topp på hela 3398 meter, många offpistmöjligheter, freestyleskidåkning, 124 pister och mycket andra roliga äventyr och utmaningar. Just freestyleåkning är något som denna skidort har valt att satsa hårt på, och de har därför byggt sju stycken parker utspridda på berget. Sierra Nevada ligger på 2100 meter ovanför havet och bjuder därför ofta på mycket och djup snö under hela vinterhalvåret, och platsens sydliga placering kommer även ge dig gott om sol. Skulle snön inte leva upp till förväntningarna kan du hålla dig lugn, det finns nämligen en hel anläggning med snökanoner som står redo att rädda dagen. Denna anläggning med snökanoner är till och med en av de allra bästa i hela Europa. Det var redan runt 60- och 70-talet som byggandet av denna underbara skidort påbörjades och på grund av detta så är den väldigt väldesignad och praktisk för skidturism.

Bra för offpist - låg lavinrisk

I Sierra Nevada finns det något för alla, här hittar du 8 svarta pister för alla våghalsar, 50 röda för alla som känner sig medelbra, och 40 blå pister för nybörjare som vill utforska sina nya kunskaper. På denna skidort hittar du faktiskt även en hel del gröna pister för den som aldrig har stått på skidor innan, hela 18 stycken. Denna variationsmöjlighet gör att hela familjen eller alla vännerna kommer kunna hitta flera spår som känns roliga, utmanande och lärorika för dem. För att ta er runt finns det ca 30 moderna liftar som bildar ett bra system. Passa även på att köra lite offpist när du väl är i området, här är det nämligen känt för att vara en väldigt låg lavinrisk.

Även på kvällen kommer denna skidresa att vara fullspäckad med trevligheter. Här får du ett bra tryck tack vare det livliga nattlivet och det flertalet uteställen som det går att välja mellan. Tänk på att den spanska livsstilen är lite annorlunda än den nordiska och betyder oftast sena middagar och även sena utekvällar. Men detta är såklart en stor del av charmen här, och när ni vaknar nästa dag väntar bergen med nya äventyr.