Boka resa, boende, skidhyra mm

6 hotell och boenden

Status & fakta Snowbird

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
295cm
Snödjup i dalen:
40cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
206 USD

Skidsemester Snowbird

Snowbird

Man kan tycka att skidorten Snowbird mest liknar en av våra egna svenska skidorter, men den har faktiskt väldigt mycket att bjuda på. Denna mysiga skidort är belägen i Utah, USA och här erbjuds något för alla. Här kan du njuta av både skidåkning och snowboard i massor, och testa på en fallhöjd på 1000 meter om du känner dig våghalsig. Totalt så finns det 89 stycken olika pister som hålls i olika svårighetsgrader för att passa alla typer av besökare. Med hjälp av de 13 liftar som finns att tillgå så tar du dig snabbt och lätt runt för att testa på de olika pisterna, områdena och allt vad som finns att göra. Liftköerna är ofta relativt korta även under högsäsong och det gör att du hinner få väldigt mycket snöupplevelse för pengarna, för det tråkigaste på en hel skidsemester är att fastna i liftköer och tappa motivationen.

Både superpipe och snowpark

Förutom varierande pister för alla smaker så hittar du även två stycken fina områden för alla som vill köra lite snowboard; en superpipe och en snowpark. Är du ute efter att köra en massa trick, hoppa och köra på rails så är det snowparken som du bör vända brädan mot. Snowbird ligger även nära offpiståkarnas puderparadis Alta, som definitivt är värt ett besök när du väl är i Snowbird. Har du alltid drömt om att få testa på riktigt bra offpists så har du sannerligen chansen här och nu. För vännerna med snowboard får dock stanna kvar i Snowbird då detta inte är tillåtet i Alta.

Snålt med boenden - boka i tid!

Det finns inte jättemycket boende att välja på just i Snowbird. Det beräknas finnas ungefär 900 hotellrum totalt som är fördelade mellan olika lodger. På grund av detta är det alltid rekommenderat att försöka vara ute i god tid med planeringen och bokningen av sin skidresa till denna skidort, både amerikaner och utländska turister tycker nämligen om att komma hit. Istället för att bo just i Snowbird kan man istället leta boende i Alta som är grannskidorten, endast några kilometer från Snowbird.

Ta er till Snowbird

För att ta sig hit så flyger man till Salt Lake City, sedan ligger faktiskt skidorten enbart 40 kilometer härifrån. Dessa 4 mil tar enbart 45 minuter med de flygbussar som står och väntar, och tar er hela vägen fram till Snowbird. Att hyra bil är också ett alternativ, speciellt om du vill passa på att utforska flera ställen medan du väl är här.