Boka resa, boende, skidhyra mm

481 hotell och boenden

Status & fakta Whistler

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
299 CAD

Skidsemester Whistler

Whistler

Varför inte strunta i Alperna i år och istället se vad Kanada har att erbjuda bland sina fantastiska landskap? Just Whistler kan man säga är Kanadas motsvarighet till de stora och populära skidorterna i Frankrike, så här kommer du garanterat att få en helt fantastisk skidupplevelse. Detta skidområde är stort, erbjuder mycket lättillgänglig offpist, flera nedfarter och en helt fantastisk kanadensisk service och mentalitet. Whistler brukar faktiskt i många fall kunna ge alla skidåkare den perfekta skidsemestern som de alltid drömt om.

Blackcomb - Nordamerikas enda glaciärskidåkning

I Whistler, British Columbia, får du om något en bekväm skidsemester. Från byn kan du med det bra liftsystemet ta dig upp för de två bergen som byn ligger i mitten av, dessa heter Whistler och Blackcomb. Just Blackcomb erbjuder något helt speciellt, nämligen den enda glaciären i just detta slag i hela Nordamerika som du har möjlighet att åka skidor på. Men detta berg har du även tillgång till under sommarhalvåret, och för den som vill så finns det även flertals roliga och spännande aktiviteter att hitta på då med. På sommaren så är det mountainbikeåkarna som är de flesta besökarna.

Mycket snö och höga höjder

De båda topparna som omringar dalen når en höjd på ca 2100-2200 meter ovanför havsytan, så de når inte riktigt upp till samma nivå som Alperna. Men detta är ingenting som du kommer känna av eftersom du även här också har möjlighet att åka ovanför trädgränsen. För dig som siktar på att ta en skidresa hit kommer kunna dra nytta av hela 200 nedfarter, dessa når du med liftsystemet som består av 38 liftar. Även om bergen inte mäter samma höjd som Alperna behöver du inte oroa dig för avsaknad av snö, här ligger nämligen genomsnittet på 10 meter snöfall per år. Denna skidort bjuder även på godsaker för den som är förtjust i snowboard, det finns flera snowparks att utforska. På Blackcomb finner du tre stycken snowparks och en jättepipe, och på Whistler så erbjuds du två snowparks och en halfpipe.

Heliski är stort i Whistler

Även om bergen har mycket att ge så finns det även mycket annat som denna by har sett till att kunna underhålla sina gäster med. Det som står högst upp på de flestas lista är att få ta en tur med helikopter och sedan ta sig ner hela vägen igen på skidorna. Är du trött i benen kan du tacka nej till ett avhopp och istället bara njuta av utsikten i luften medan den tar dig genom dalarna. Whistler är verkligen en skidort för alla, oavsett om du är med familj eller vänner, eller om ni har åkt mycket innan eller ingenting alls. Det finns skolor för både skidåkning och snowboard att dra nytta av. Det finns även mycket boende att välja mellan, så mycket som 115 hotell erbjuds för den som vill spendera sin skidsemester här. Så passa på att ta en paus från alperna, och istället ta dig lite längre bort. Resan kommer verkligen att vara värd mödan.