Boka resa, boende, skidhyra mm

39 hotell och boenden

Status & fakta Andermatt

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
89 CHF

Skidsemester Andermatt

Andermatt

Om man jämför med många kända skidorter i Alperna så är inte Andermatt någon av de största skidorterna, de har heller inte lika många liftar. Men vad denna skidort har istället är ett rykte för att vara riktigt snösäker och fylld med otaliga puderdagar i en fantastisk miljö. På dessa meriter har Andermatt fått ett kultfölje och det är många skidåkare som återkommer år efter år.

Kanske just på grund av att orten är så liten och mindre modern så får du en riktigt genuin känsla här, det känns nästan som att byn inte har ändrats särskilt mycket sen den grundades. Om du letar efter en extremt mysig och pittoresk gammal skidort som nästan känns historisk så bör du verkligen besöka Andermatt.

En av världens bästa offpist-skidorter

Förutom att vara känd för sin fantastiska snö så är skidorten även stor inom offpiståkning, den klassificeras faktiskt som en av världens bästa skidorter för just offpist. Andermatt bjuder på höga berg och en bra lättillgänglighet tack vare sin storlek, många som söker adrenalinkickar utanför de vanliga pisterna brukar vallfärdas hit för en fantastisk skidsemester.

De skidsystemen som finns har inte ändrats mycket sen de byggdes men de går fint att använda och känns även de väldigt genuina. Liftsystemen heter Felsental, Unteralp och Gemstock, och om du tar tåget bara 20 minuter bort så kan du även utnyttja liften Oberalp/Sedrun. Vill du få den bästa snön och offpiståkningen så är det Gemstock-liften som du ska hoppa på. För vanlig skidåkning finns det såklart även flera pister att testa på, dessa funkar för likväl nybörjare som proffs.

God mat och bra after-ski

När du känner att det är dags för att ta av skidorna för dagen kan du enkelt promenera runt på byns gamla gator och kika på utbudet av matställen och hotell. Att gå på afterski när kvällen knackar på dörren är populärt hos många, och här får du både god mat och dryck till en fantastisk utsikt. Planerar du att ta din skidresa med familjen eller vännerna? Här är alla välkomna, och oavsett ålder och gruppstorlek så kommer ni garanterat att trivas här och få en hemkänsla nästan direkt. Det enklaste sättet att ta sig hit är genom att flyga till Zürich och sedan hoppa på ett tåg eller ta hyrbil den sista biten. Men du kan även flyga till norra Italien och hyra en bil resterande väg.