Skidsemester i Schweiz

Schweiziska alperna

Schweiz är ett mycket bergigt land med höga toppar som är snötäckta en stor del av året. Detta bjuder förstås på utmärkta möjligheter till skidåkning, och det finns många välkända och etablerade skidorter i Schweiz som man kan välja mellan då man vill åka på en skidsemester till Alperna.

Oavsett var man befinner sig i landet ligger backarna aldrig särskilt långt borta. Här finns även några av världens allra bästa skidorter och såväl pisterna, liftarna som hotellen håller en mycket hög kvalitet. Vill du ha en så perfekt och lyxig skidsemester som möjligt är Schweiz det i särklass bästa valet, för här har man tänkt på noga på alla små detaljer för att kunna erbjuda skidåkare från hela världen fantastiska och oförglömliga skidupplevelser. Eftersom Schweiz som land håller en mycket hög kvalitet på allting präglas skidorterna av lyx och är väldigt populära bland stenrika européer. Det kostar därmed även lite mer att åka på skidsemester till Schweiz, men å andra sidan väger de underbara pisterna och resten av de högkvalitativa faciliteterna upp detta med råge. Du får med andra ord valuta för pengarna!

Schweiz har några av Europas bästa skidorter och våra favoriter är listade här under. Ännu fler schweiziska skidorter hittar ni här.

Andermatt

Gillar du offpiståkning så kanske den mysiga lilla byn Andermatt som ligger i närheten av S:t Gotthardspasset i mitten av Schweiz är något för dig. De höga bergen och den orörda pudersnön här lockar till många roliga åk nerför de branta backarna.

Engelberg

Om du ska resa på skidsemester tillsammans med familjen är Engelberg det perfekta stället. Denna gamla klosterby som är omgiven av en underskön natur andas lugn, vilket gör det lätt att koppla av och njuta av fartvinden i backarna.

Saas-Fee

Saas-Fee är en känd skidort som erbjuder skidåkning året såväl på sommaren som på vintern. Tack vare det moderna skidsystemet och det breda utbudet på pister för såväl nybörjare som mer erfarna skidåkare passar Saas-Fee utmärkt även för barnfamiljer.

Verbier

Skidorten Verbier andas lyx och här är det inte alls omöjligt att du stöter på någon av Europas kungligheter eller kändisar då du åker nerför någon av backarna. Med branta svarta pister och skidåkning på höjder upp till 3300 meter över havet erbjuder Verbier något även för den erfarne skidåkaren, men är du nybörjare finns det även snällare nybörjarbackar. Efter en lång dag i backarna kan du njuta av solen och utsikten över de snötäckta topparna medan du samlar krafter till afterskin på någon av de exklusiva nattklubbarna. Verbier är stället för dig som söker något utöver det vanliga.

Zermatt

Zermatt är en av Alpernas häftigaste skidorter, som med en härligt torr snö, vackra bergstoppar och en fantastisk offpist utgör ett av Europas allra snösäkraste områden. Med en åkhöjd på 3800 meter över havet kan du åka skidor hela året om och njuta av den mysiga byn med en härlig atmosfär där allting andas skidsemester. Orten passar bra för skidfantaster i alla åldrar eftersom det finns en stor variation på backarna, med allt från lätta barnbackar till utmanande puckelpister.