Status & fakta Avoriaz

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
68 EUR

Skidsemester Avoriaz

Avoriaz

Avoriaz i Frankrike är en extremt mysig och fantastisk skidort att besöka för dig som planerar in en skidsemester. Orten ligger belägen i Frankrike och är en del av det stora skidområdet som kallas för Portes du Soleil. Hela orten är uppbyggd kring skidåkning och du har nästan alltid gångavstånd till backen oavsett vilket hotell du checkar in på. Detta gör att du kan trä på dig skidorna i dörren och bara glida fram. Tack vare trafikförbudet i byn så känns det även lugn och ni kan glida omkring utan att behöva se upp för någon trafik. Behöver du ta dig någonstans så erbjuds häst och släde.

Vackra och snösäkra backar

Avoriaz är ett snösäkert val för alla skidåkare. Här kan du under vintersäsongen se fram emot mycket snö och njuta av skidåkning nedför de höga topparna. Tar du dig upp på topparna Les Dents Blanches och Les Dents du Midi så får du en hisnande utsikt över Alperna och även både Frankrike och Schweiz. Hela området Portes du Soleil, som består av 12 stycken skidorter, bjuder på ca 650 kilometer pist att testa sina färdigheter på. Bland dessa hittar du något för alla nivåer, här finns både gröna, blåa, svarta och röda pister där de svarta bjuder på sträckor av tre kilometer. För dig som är ute efter en varierad skidåkning så kommer detta kännas som ett paradis. Vill du så finns det även flera snowparks, en imponerande halfpipe på 120 meter och mycket mer.

Avoriaz är mycket familjevänligt

Planerar du att åka med familjen? Då har du kommit helt rätt. I Avoriaz finns nämligen ett riktigt dagis där du kan lämna in de yngsta om de har en ålder på mellan 3 månader till 5 år. Här passas de av utbildad personal medan du svischar ner för backarna, och dagiset har öppet hela dagen. För de äldre barnen så finns det även skidskolor som de kan gå på för att lära sig hantera skidorna innan de själva testar på någon av de enklare backarna. En skidresa hit betyder därför att hela familjen kommer att ha riktigt kul och dagarna fyllda med äventyr som passar varje medlem.

...men har även ett rikt nattliv

Men orten riktar inte bara in sig på barnfamiljer. Här bjuds även på ett rikt nattliv av både after-ski och klubbar som lockar festande ungdomar. Med ett helt utbud av underhållning utanför skidåkningen så finns det inga tvivel om att alla kommer kunna hitta något som de tycker är roligt och givande. Passa även på att besöka badhuset Aquariaz när du väl är här. Detta äventyrsbad passar både barn och vuxna, så här kan alla ha riktigt roligt tillsammans.