Skidsemester i Frankrike

Franska alperna

Frankrike är inte bara känd för romantikens stad Paris, det azurblå havet vid den franska rivieran och goda viner och ostar. Nej, Frankrike har faktiskt mycket att erbjuda även för de som gillar att susa nerför branta och snötäckta backar på några av världens främsta skidorter. De franska skidorterna finns i den östra delen av landet som bjuder på mycket höga toppar i bergskedjan Alperna, och här reser sig även Europas högsta topp Mont Blanc med sina imponerande 4810 meter.

Frankrike har länge varit en storfavorit bland skidåkare i hela Europa, och därför håller båda backarna och själva skidorterna en mycket hög klass. Eftersom många av backarna ligger på en imponerande hög höjd innebär detta även långa backar, en bra snösäkerhet och goda möjligheter till offpiståkning, vilket gör Frankrike till ett perfekt resmål för skidsemester. Det finns backar för både vana skidåkare och nybörjare, och förutom att åka skidor finns det även mycket annat man kan göra på en skidsemester i Frankrike, t.ex. smaka på kulinariska läckerheter från det berömda franska köket. Frankrike är verkligen landet för den äkta skidälskaren.

Nedan hittar ni ett axplock av de bästa och mest populära franska skidorterna. Här hittar ni fler franska skidorter.

Chamonix

Chamonix är en skidort med mycket gamla anor och har varit ett populärt ställe för skidsemester i århundraden, vilket gör att den inte utan orsak ofta kallas för ”skidåkningens huvudstad”. Här kan du bl.a. prova på den kända puckelpisten ”La herse” eller en av världens längsta pister med så mycket som 22 km i ett och samma åk. Chamonix erbjuder något för varje skidfantast, oavsett ålder, intressen eller tidigare erfarenhet.

Val d’lsere

Detta är en av de mest kända skidorterna i hela Alperna, och därför även mycket populär för skidsemester. Med fyra olika skidområden och en pistlängd på över 300 km hittar du garanterat någon backe som faller dig i smaken. Varför inte prova på t.ex. Bellaverde som är känd från de Olympiska Spelen?

Serre Chevalier

Serre Chevalier är perfekt för dig som vill passa på att skaffa dig en snygg solbränna samtidigt som du susar nerför någon av de 113 olika pisterna. Skidområdet, som består av 13 mindre byar, hör nämligen till Alpernas solsäkraste områden och bjuder på över 300 soldagar om året!

Tignes

Tillsammans med Val d’lsere bildar Tignes skidområdet l’Espace Killy, som är ett av Alpernas största skidområden. Med fin pudersnö, höga och långa backar samt bra möjligheter till offpiståkning, är Tignes en väletablerad skidort som är perfekt för en aktiv skidsemester.

Val Thorens

Val Thorens ligger 2350 meter över havet och är därmed en av de högst belägna skidorterna i hela Europa. Denna skidort är byggd för skidsemester, vilket gör att orten har över 600 kilometer pister och 175 liftar att välja mellan. Oavsett om du reser på skidsemester tillsammans med barnen eller dina kompisar kommer du definitivt inte att få tråkigt här. Utöver själva skidåkandet så finns det också mycket annat att göra i Val Thorens. I byn finns det en mängd av festställen som erbjuder afterski, och även ett sportcenter med bassänger där man kan plaska runt i vattnet.