Status & fakta Bad Gastein

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
120cm
Snödjup i dalen:
21cm
Liftar öppna:
94%
Pister öppna:
87%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
73.9 EUR

Skidsemester Bad Gastein

Bad Gastein

Bad Gastein är en charmig alpby som ligger vackert nerbäddad i en djup dal mellan snötäckta alptoppar 1100 meter högt över havet. Denna lilla österrikiska by med ca 5000 invånare har länge varit ett av svenskarnas absoluta favoritresmål, och det är inte svårt att förstå varför! En skidsemester i Bad Gastein bjuder på fantastisk skidåkning, långa pister, roliga aktiviteter och en fartfylld afterski. Samtidigt som Bad Gastein är en populär skidort i världsklass, så är det även en gammal kurort som är känd för sina varma källor.

Åka skidor i Bad Gastein

Bad Gastein ligger omringat av skidsystem som hör till de bästa i världen och är ett mycket snösäkert område. Du kommer inte att finna skidåkningen här enformig, för här finns hela 250 km pistlängd att utforska. Det moderna liftsystemet är väl utbyggt och sammanbinder fem olika skidsystem med varandra, vilket innebär att du har otroligt många pister att välja mellan. Under din skidsemester i Bad Gastein kan du med andra ord åka i skidsystemen i över en vecka och fortfarande ha kvar flera pister som du inte har hunnit prova på. Oavsett om du är född med skidorna på fötterna eller en riktig nybörjare i backen kan du säkert hitta backar som passar dig. Den högsta åkhöjden ligger på nästan 2700 meters höjd. Här kan du även testa att åka Österrikes längsta pist som är hela 11 km lång. Skidsäsongen varar mellan december till april.

Annat att göra i Bad Gastein

Man får definitivt inte tråkigt på en skidsemester i Bad Gastein! Här finns massor att göra även utanför skidbackarna, och den kulinariske kommer säkert att hitta flera nya pärlor bland de många högklassiga restaurangerna som finns i byn. Efter en lång dag i backen kan du koppla av i de varma källorna, pröva din lycka på kasinot eller göra av med energi på dansgolvet i någon av de många barerna och nattklubbarna. Under vintersäsongen ordnas även flera spännande events som årligen lockar tusentals besökare. Ett av dessa är det återkommande eventet Red Bull Play Streets som arrangeras varje år i februari. På klätterväggen utanför den populära Silver Bullet Bar ordnas även varje år en stor isklättertävling som bjuder på många skratt även om man bara skulle delta som åskådare.

Bo i Bad Gastein

På din skidsemester i Bad Gastein kan du välja att bo på t.ex. hotell, bed & breakfast eller hyra en egen semesterlägenhet – vilket som passar dig bäst avgör du själv.

Ta dig till Bad Gastein

Den närmaste flygplatsen ligger i Salzburg, varifrån det är enkelt att ta sig till Bad Gastein med buss eller taxi på ca 1 timme. Du kan även välja att flyga till Innsbruck eller München, då det tar ca 2 timmar med buss att ta sig till Bad Gastein.