Skidsemester i Österrike

Österrikisk skidort

Om du är ute efter en riktigt klassisk skidsemester med utmanande och roliga backar, vit pudersnö och goda faciliteter så är en skidsemester i Österrike något för dig. Här kan du njuta av den äkta österrikiska idyllen med pittoreska landskap som bjuder på imponerande och ståtliga snötäckta bergstoppar och vackra dalar som badar i solsken, allt medan du susar nerför backarna. Österrike har över hundra års erfarenhet av skidturismen och har med tiden blivit ett riktigt skidparadis för många européer, inte minst svenskarna som vallfärdar dit varje vinter. Och med sitt stora utbud på mysiga skidorter, moderna liftsystem och snösäkra backar är det inte alls konstigt att förstå varför Österrike är så populärt. Men även om själva skidåkningen utgör en stor del av själva resan så behövs det fler komponenter för att uppleva en perfekt skidsemester. På skidorterna i Österrike kan du även sysselsätta dig med mycket annat än bara att åka skidor eller snowboard, som t.ex. njuta av god lokal mat på restaurngerna och festa loss på afterskin. Det bjuds även på många andra häftiga aktiviteter som garanterar att du kommer att få en minnesvärd skidsemester i Österrike oavsett om du åker med din familj, goda vänner eller kanske helt ensam.

Österrike är för många svenskar alplandet nummer 1 att åka till och här nedan finner ni några av de mer klassiska och populärate resmålen. Fler skidorter i Österrike hittar ni här.

Bad Gastein

Bli inte förvånad om du hör någon tala svenska i liftarna här, för Bad Gastein är och har länge varit svenskarnas absoluta favorit då det gäller skidorter i Alperna. Det är inte svårt att förstå, för byn bjuder på förstklassig skidåkning i alla nivåer, med ett liftsystem som sträcker sig över fem olika skidområden och roliga aktiviteter även utanför backarna.

St. Anton

St. Anton är en välkänd skidort dit skidfantaster kring hela Europa har vallfärdat ända sedan tiden innan första världskriget. Efter VM som anordnades här 2001 blev orten om möjligt ännu mer känd, och är idag en mycket välutbyggd skidort med en internationell stämning och ett stort pistsystem. Faciliteterna i byn är många och det finns mycket att göra i St. Anton även om man mot förmodan skulle tröttna på att åka nerför backarna och vilja göra något annat.

Zell am See

Zell am See är en mycket gammal by med anor från medeltiden, och ligger naturskönt belägen precis intill en sjö. Förutom ett skidparadis för både gamla och unga är Zell am See även en känd kurort med ett bra utbud på aktiviteter för alla åldrar och intressen.

Ischgl

Ischgl är ett riktigt nöjescentrum som är känt för sin vilda afterski. Vill du festa tillsammans med ett internationellt gäng är detta alltså platsen för dig, men även de snötäckta pisterna och den charmiga stämningen i byn räcker bra som anledning till att åka på skidsemester till Ischgl.

Mayrhofen

Mayrhofen utgör hjärtat i Zillertalsystemet och erbjuder totalt 640 km pister och omkring 170 liftar, vilket garanterar att man ständigt kan hitta nya backar att prova på oavsett vilken svårighetsgrad man är ute efter. Tack vare den höga höjden går det att åka skidor i Mayrhofen året om.