Status & fakta Breuil-Cervinia

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
150cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
21%
Pister öppna:
10%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
103 CHF

Skidsemester Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia är en liten by som ligger i nordvästra Italien i Aostadalen. Byn har bara 800 fast boende invånare, men under vintersäsongen flerdubblas detta antal då tusentals skidälskare från hela Europa kommer hit för att njuta av vintersolen och den vackra pudersnön som glittrar på bergens sidor och bjuder på härliga upplevelser i skidbacken.

Breuil-Cervinia är en av de högst belägna skidorterna i hela Italien och själva byn ligger på över 2000 meters höjd över havet. Som liten kuriosa kan även nämnas att Breuil-Cervinia är den kända chokladtillverkaren Toblerones hemort, så du kan med gott samvete passa på att kombinera din skidsemester i Breuil-Cervinia med lite chokladätning!

Åka skidor i Breuil-Cervinia

Med sin absoluta närhet till Monterosa-skidsystemet och Matterhorns snötäckta bergstoppar kan Breuil-Cervinia ståta med en skidåkning i toppklass. Under en skidsemester i Breuil-Cervinia kan du välja mellan totalt 57 pister av varierande svårighetsgrader som passar både för nybörjare och mer avancerade utförsåkare. De flesta backarna i Breuil-Cervinia är dock bäst lämpade för lite mer ovana åkare, så söker man något mer extremt bör man pröva på Zermatts backar, som också ingår i liftkortet. Tillsammans kan Breuil-Cervinia och Zermatt bjuda på totalt 350 km pistlängd, så det finns mycket att välja på. Den högsta åkhöjden ligger på 3880 meters höjd och tar man sig ända hit upp kan man beundra spektakulära landskap så långt ögat kan nå. Den oerhört friska luften uppe på bergstoppen gör att man garanterat sover gott på natten. Breuil-Cervinia kan även ståta med en ovanligt lång pist som är hela 22 km lång och som har sin början i Klein Matterhorn i Schweiz och sitt slut i Valtournenche i Italien. Du kan med andra ord prova på en pist som ligger i två olika länder under ett och samma åk! Säsongen i Breuil-Cervinia varar från november till början av maj.

Annat att göra i Breuil-Cervinia

Till skillnad från de flesta kända skidorter i Alperna är Breuil-Cervinia faktiskt uppbyggd helt och hållet med tanke på skidturism, vilket betyder att du här kan hitta allt och lite till som gör din skidsemester i Breuil-Cervinia perfekt. Det finns gott om högklassiga restauranger och caféer att välja på om du skulle bli hungrig eller bara vilja dricka en uppiggande espresso mitt på dagen. Atmosfären är lagom avslappnad och sofistikerad, vilket gör det till ett perfekt resmål för sanna livsnjutare som inte bara är ute efter party.

Bo i Breuil-Cervinia

Det finns gott om övernattningsmöjligheter i byn. När man åker på skidsemester i Breuil-Cervinia är det vanligast att bo på hotell, men du kan också välja att hyra en egen semesterlägenhet eller bo på ett mindre gästhus.

Ta dig till Breuil-Cervinia

För att ta dig till Breuil-Cervinia kan du flyga till Torino som ligger 12 mil bort. Andra alternativ är någon av flygplatserna i Milano eller Genova som ligger lite längre bort. Från flygplatsen kan du nå Breuil-Cervinia med buss eller taxi.