Skidsemester i Italien

Italienska alperna

Pizza, sol och bad är nog vad de flesta av oss tänker på då vi hör Italien. Vi som älskar skidåkning tänker ganska lika. Pizza, sol och fantastisk skidåkning. Till Italien reser varje år tusentals skidentusiaster på skidsemester för att njuta av fantastiska och varierande skidåkning, den slående vackra naturen och den goda maten. Alperna korsar norra Italien och här finns det flera välkända orter. Livigno, Champoluc och Canazei för att nämna några. Om du har svårt att bestämma dig för vart du vill resa på din skidsemester ger vi dig några tips på orter i Italien här.

Italien har många populära skidorter och här nedan hittar ni några av de bästa, ännu fler italienska skidorter finns här.

Breuil-Cervinia

Breuil-Cervinia är en liten ort som gränsar till Zermatt i Schweiz och anses av många vara ett av de bästa områdena för skidåkning i världen. Det går i stort sett att åka skidor året om på glaciären Plateau Rosa. Trots att det är en liten by finns det gott om nöjen och restauranger. Det går att hyra skidor och skidskolor finns för nybörjare, både för barn och vuxna. Det finns över femtio olika liftar i området som fördelas mellan backar av olika svårighetgrad.

Canazei

Canazei är en av de största skidorterna. Här finns allt du kan önska dig på din skidsemester. Nöjen, shopping och god mat. Dessutom är det en ganska solsäker plats där solen skiner 80 % av dagarna under säsongen. Vilket du lätt kan ana när du ser antalet solstolar. Att Canazei har blivit så populärt är lätt att förstå när du ser backarna. Här finns nästan 120 mil pister, 13 av dem är svarta. Flera internationella tävlingar hålls här men det finns flera kurser och backar för nybörjaren.

Livigno

Livigno är en genuin liten by som ligger i en dalgång, en spektakulär omgivning med majestätiska berg runt om. Detta är stället för dig som gillar offpist men det är även ett mecka för barnfamiljer. Det finns 74 stycken olika pister så det finns något för alla. I närheten finns det även möjlighet att åka längdskidor för er som gillar alla typer av skidåkning på er skidsemester.

Courmayeur

Courmayeur är en relativt liten skidort som har allt du kan drömma om på en skidsemester. Orten ligger i Aostadalen i närheten av Mont Blanc. Det är en avslappnad stämning och det finns pister i alla svårighetsgrader. De många restaurangerna gör det även till en fantastisk matupplevelse.

Champoluc

Champoluc är en liten mysig by som ligger på sydsidan i Monte Rosamassivet. Många av dem som en gång besöker denna ort återvänder. Skidåkning är fantastisk och här finns något för barnfamiljen, precis som för proffset. Champoluc har även en väldigt bra offpiståkning för dem som gillar att åka i lössnö.