Status & fakta Canazei

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
70 EUR

Skidsemester Canazei

Canazei

Canazei är beläget i nordöstra Italien i mitten av skidkomplexet Dolomiti Super Ski, som faktiskt är världens största i sitt slag! Trots att byn med sina ca 2000 invånare idag är en berömd skidort har den ändå lyckats behålla mycket av sin genuina atmosfär som är en härlig blandning av italienskt och sydtyrolskt – området i sig ligger ju någonstans på gränsen mellan dessa två. Med sina underbara landskap, gamla stenhus och smala gränder fortsätter Canazei att charma skidåkare från hela världen år efter år.

Åka skidor i Canazei

Backarna som ligger närmast Canazei är inte så värst utmanande, vilket gör att de passar bra även för nybörjare och andra skidåkare som inte känner sig redo för att kasta sig utför de mest extrema backarna ännu.

I själva Canazei finns bara 16 backar, men tack vare sitt utmärkta läge i området Sella Ronda, som utgör en del av det enorma skidsystemet Dolomiti Super Ski, finns det dock massor med backar av olika svårighetsgrader att välja mellan för såväl nybörjare som vana skidåkare. Canazei har en total pistlängd på 170 km, men den totala pistlängden i det större skidkomplexet är 1200 km, vilket betyder att det verkligen inte råder någon brist på nya backar att pröva på under sin skidsemester i Canazei! Det finns även en snowboardpark där du kan öva på olika tricks om du hellre gillar att stå på en bräda än ett par skidor.

Annat att göra i Canazei

Italien är världsberömd för sitt kök, och under en skidsemester i Canazei får du inte missa att smaka på flera italienska läckerheter som olika pizzor och pastor. Har du någon gång rest i södra Italien kommer du kanske att märka att en del maträtter tillagas annorlunda här i de nordligare delarna av landet. Det finns många mysiga restauranger och caféer där du kan njuta av god mat på kvällarna, och sedan ta dig en promenad längs någon av byns promenadstråk och beundra det pittoreska landskapet med de höga och snötäckta bergstopparna som breder ut sig runt omkring byn. Vill du variera utförsåkningen med andra friluftsaktiviteter under din skidsemester i Canazei, så kan du även pröva på t.ex. längdskidåkning, skridskoåkning eller paragliding. Om du däremot har fått tillräckligt med friskt luft under dagen kan du istället välja att shoppa, bowla eller gå på bio. Vad än du hittar på kommer du säkert inte att få tråkigt under din skidsemester i Canazei!

Bo i Canazei

Canazei är en relativt liten by, men det finns ändå gott om övernattningsmöjligheter här. Du kan välja mellan att bo på ett traditionellt italienskt gästhus, pensionat eller hotell.

Ta dig till Canazei

För att ta dig till Canazei kan du antingen flyga till Innsbruck, som ligger ca 14 mil från Canazei, eller Venedig som ligger ca 18 mil från Canazei. Därifrån kan du nå skidorten med buss eller taxi.