Status & fakta Champoluc

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
100cm
Snödjup i dalen:
35cm
Liftar öppna:
95%
Pister öppna:
87%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
65 EUR

Skidsemester Champoluc

Champoluc

Om man vill åka på en skidresa där fokus ligger på skidåkningen och mindre på party eller afterski, så är Champoluc en perfekt destination. Champoluc är en liten bergsby som ligger i Aostadalen i norra Italien. Den lilla skidorten har bara ca 450 fast bosatta invånare och är belägen 1568 meter över havet på sydsidan av Europas näst högsta berg, Punta Dufour, som är en del av Monte Rosa-massivet.

På vintern handlar det mesta i byn om skidåkning, men Champoluc besöks även på sommaren tack vare de förträffliga möjligheterna till bl.a. bergsklättring och alpvandring. En skidsemester i Champoluc är perfekt för dig med en lite vuxnare smak som vill njuta av orörd vit pudersnö, vackra landskap och frisk bergsluft utan att behöva trängas med tusentals andra skidturister. Champoluc är ett utmärkt ställe att koppla av på och bara ägna sig åt förstklassig skidåkning.

Åka skidor i Champoluc

En skidsemester i Champoluc erbjuder något för alla skidåkare, oavsett hur mycket tidigare erfarenhet man har. Här finns flera långa röda och svarta pister som säkert faller den erfarne skidåkaren i smaken, men även flera lätta backar som familjens minsta vågar pröva på. Den som gillar offpist-åkning kommer också att gilla Champoluc, för här finns nästan obegränsade möjligheter till det. Tillsammans med de näraliggande byarna Gressoney och Alagna bildar Champoluc det stora skidsystemet Monte Rosa som omfattar tre dalar och en hel massa härliga och fartfyllda pister. Totalt finns över 200 km pistlängd. Du kan även ägna dig åt längdskidåkning under din skidsemester i Champoluc om du vill ta det lite lugnare. De färdiga spåren finns i flera olika svårighetsgrader och löper genom natursköna miljöer. Om du däremot känner dig mer äventyrslysten och söker en riktig adrenalinkick kan du prova heliskiing i Champoluc, med Europas högsta helikopterdrop på 4300 meters höjd. Det är garanterat en skidupplevelse du sent kommer att glömma.

Annat att göra i Champoluc

Man åker inte på skidsemester till Champoluc för att festa, men det betyder inte att det inte skulle finnas någon afterski alls på orten, den är bara lugnare och mer sofistikerad. Då du inte susar nerför backarna kan du smaka på olika kulinariska läckerheter på någon av Champolucs högklassiga restauranger eller skaffa en solbränna som är värd att avundas på någon av terrasserna.

Bo i Champoluc

Eftersom Champoluc är en mycket liten ort är byns centrum ganska kompakt, och så gott som alla byns hotell ligger i närheten av backarna och skidliftarna. Du behöver med andra ord inte ägna mycket tid åt att ta dig till backarna på morgonen utan kan börja susa nerför pisterna så fort du vaknat. Du kan välja mellan att antingen bo i semesterlägenheter eller på hotell under din skidsemester i Champoluc.

Ta dig till Champoluc

Då du åker på skidsemester till Champoluc kan du antingen flyga till Turin som ligger 11 mil från byn, eller till Milano som ligger 17 mil bort. Därifrån kan du ta en buss eller en taxi till skidorten.