Status & fakta Courmayeur

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
65 EUR

Skidsemester Courmayeur

Courmayeur

Courmayeur är en drömdestination för många som planerar en skidsemester. I Italien, nära Mount Blanc tunneln som når ut till franska Chamonix så ligger denna underbara skidort som erbjuder både skidåkning och snowboard hela säsongen ut. Atmosfären i denna ort är lugn och lättsam och du välkomnas direkt av en fantastisk gästvänlighet. Här finns det mesta för den aktiva, inte bara för skidåkaren, utan även för motionären. Med en fantastisk miljö som bara väntar på att bli utforskad så har du här en skidsemester att verkligen se fram emot.

Mycket utmanande pister

För dig som har susat ner för backarna många gånger redan finner du här en rad av olika utmanande turer i bergen. Det finns flera svarta pister att ta sig an, och även en hel del för längdskidåkarna. Det finns flera mindre spår i Val Ferret och i Dolonne hittar du pister hela vägen upp på 2500 meters höjd. Men även för dig som är nybörjare så behöver du inte oroa dig, det finns mycket här även för den som inte har stått på några skidor innan.

Gammal och pittoresk alpby

Byn Courmayeur är gammal och pittoresk, här är det svårt att inte bli förälskad i alla typer av omgivningar som byn erbjuder, oavsett om det är uppe i backarna eller nere i det lilla samhället. Det bor ungefär 3000 invånare här och det bjuds även på en rad olika restauranger och även ett nattliv utöver det vanliga. Här kommer du lätt kunna hitta saker att göra oavsett vilken tid det är på dygnet. Hit åker många, speciellt svenskar, som letar efter en skidort som har allt. Klimatet här är lite annorlunda, något som resulterar i att snön kanske inte är lika bra som på andra ställen, men du får istället gott om trevlig sol som muntrar upp de allra flesta besökarna. Förutom att åka skidor och snowboard så är även denna skidsemester känd för sin klättring i bergen som lockar många våghalsar. Har du inte testat denna adrenalinfyllda aktivitet innan så bör du verkligen ta tillfället i akt när du är här.

Massvis med kaféer och restauranger

När du väl är här kommer du snabbt att upptäcka vad denna skidort har att erbjuda även när det kommer till gastronomi. Det finns många kaféer och restauranger som ger dig en matupplevelse som enbart förhöjer hela vistelsen. Här kan du med fördel kombinera spännande vintersporter med god mat och fantastiska utsikter. Courmayeur är en riktigt uppskattad semesterfavorit och har du inte varit här innan så är det väl värt ett besök eller två.