Boka resa, boende, skidhyra mm

193 hotell och boenden
35 paketresor

Status & fakta Engelberg

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
-1 CHF

Skidsemester Engelberg

Engelberg

Tack vare glaciären så bjuder skidorten Engelberg på en lång skidsäsong som även anses som en pist-mecka för många. Speciellt svenskar har fattat stort tycke för denna härliga skidort, och varje år vallfärdar hundratals svenskar hit för att få uppleva en fantastisk skidsemester. Laub heter det absolut mest kända åket här, och tar du dig igenom denna så kommer träningsvärk att vara ett faktum. Av alla svenskar som tar sig hit så är många av dem friåkare, det är faktiskt inte ovanligt att man stöter på delar av friåkningseliten här.

Känd för sina skibums

Men det är såklart inte bara svenskar som har förstått skönheten hos denna skidort, den roterande liften som kallas för Titlis drar även besökare från helt andra delar av världen. Med sin snösäkerhet och de oändliga offpistmöjligheterna är Engelberg en riktig pärla i Alperna. Orten är även känd för sina skibums och du finner massor av djup pudersnö vart du än vänder dig. Den genomsnittliga siffran på snöfall här ligger på ungefär sju meter per säsong och även om denna skidort är så pass omtyckt och älskad så befinner det ändå sig en lagom mängd besökare här varje år.

Upptäck även Titlis och Brunni

Vill du röra dig lite utanför gränserna och upptäcka flera områden så har du nära till både Titlis och Brunni, två stycken kringliggande skidområden. Titlis hittar du på ca 1050 till 3020 meter ovanför vattenytan och Brunni på 1600 till 2040 meter ovanför havet. Som du kan räkna så erbjuds det en fallhöjd på över 2000 meter, vilket inte är helt fel! Det är väl värt att ta sig tid att utforska dessa områden när du väl har tagit din skidsemester hit, om inte för att variera sina åk och uppleva mer av den underbara naturen. Och vill du stanna kvar i Engelberg så bjuder detta område på sammanlagt 82 kilometer pist.

Skidåkningen det primära i Engelberg

Det är inte jättemycket liv i Engelberg, något som familjer eller äldre par kan tycka är skönt. Hit åker man till största del för just skidåkning eller snowboard, men det finns självklart ett litet utbud av afterski för den som känner sig törstig efter en lång dag i backarna. När du letar boende här behöver det inte heller ta lång tid att hitta rätt, det finns allt från exklusiva hotell till vandrarhem och camping. Vill du uppleva något helt unikt och annorlunda så kan du kolla in IGLO-DORF, denna by som ligger på 1800 meter ovanför havet erbjuder tio stycken iglos att bo i. Dessa kommer antingen som romantiska iglos för två, eller större iglos för upp till 6 personer.