Status & fakta Gressoney

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
100cm
Snödjup i dalen:
35cm
Liftar öppna:
95%
Pister öppna:
87%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
65 EUR

Skidsemester Gressoney

Gressoney

Att åka på skidsemester är det många som drömmer om, här får du uppleva minst sagt imponerande utsikter, vita landskap, dagar fyllda av aktiviteter, små byar och mycket mer. Tar du din skidresa till Italien så är skidorten Gressoney en underbar destination. Denna skidort ligger på 1644 meter ovanför havet och bildar tillsammans med Alagna och Champoluc skidområdet som kallas för Monterosa Ski Resort. Detta gigantiska skidområde är ett riktigt paradis för offpiståkare med bland annat en offpist som har en fallhöjd på 1700 meter. Vill du dra nytta av hela Monterosa Ski Resort så är dessutom Gressoney den absolut bästa utgångspunkten tack vare byns strategiska läge. Här får du utan problem, tillgång till de samtliga tre dalarna.

Fantastisk mat i Gressoney

Gressoney är känd för att bjuda på mycket lössnö, en fantastisk bergsmiljö och även ett kulinariskt kök utan dess like. Det italienska köket står verkligen i fokus i denna by och du kommer garanterat att längta efter varje matpaus. Sätt dig ner och njut på några av de underbara restaurangerna och få en smakupplevelse tillsammans med en slående utsikt. Det finns såklart ett partyliv att sugas upp i på kvällarna efter att du har ställt skidorna mot väggen, men du kommer snabbt att märka att det är skidåkning och snowboard som står i fokus på denna skidort. Skulle du ändå vilja pausa från skidorna ett tag så betyder inte detta slutet för det, här kan du hitta mängder av andra roliga aktiviteter att sysselsätta sig med, bland annat ridning, snöskotervandring, isklättring, inomhussporter och mycket mer. Är det dåligt väder så finns det även en bio som kan vara mysig att besöka. Men det är sällan som vädret inte är bra här.

Känd för si offipist men erbjuder mycket mer

Till Monterosa Ski Resort åker det människor årligen från hela världen för att köra offpiståkning. Men för er som reser som familj finns det även roliga saker för de små att hitta på i backen, det finns flera barnvänliga backar och även mindre pister för nybörjare. Området bjuder på ca 200 km pister och det finns 35 liftar som tar er runt. Här kan du verkligen få en fullspäckad vecka med skidåkning och mycket mer här. Kombinera snöupplevelser med matupplevelser och få en skidsemester som du sedan kommer drömma dig tillbaka till.