Status & fakta Ischgl

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
72 EUR

Skidsemester Ischgl

Ischgl

Ischgl som ligger i Österrike kan vara en av de bästa skidorterna för dig som är helt såld på afterski. Här öppnar det nämligen upp mängder med spännande och livfulla möjligheter så fort pjäxorna åker av. Afterskin här är fantastisk och skidåkare från hela världen kommer hit för att njuta av både skidåkning, snowboard och för att unna sig ett glas öl eller två tillsammans med gott sällskap. Men här nöjer de sig inte heller med en vanlig afterski, här kompletteras den även med ett väldigt aktivt nattliv som håller igång ända till morgonkvisten, samt flertalet live-konserter som man kan få turen att se. Varje år ges konserter både under säsongsöppningen, påsk och säsongsavslutningen och det finns en hel lista på världskändisar som har stått och spelat på denna scen.

Fantastisk skidåking

Men det är inte bara afterskin som lockar, självklart bjuder även denna skidort på fantastisk skidåkning i de massiva Alperna. Med skidåkning i världsklass har skidorten snabbt vunnit en stor popularitet, speciellt för att inte heller ha funnits särskilt länge. Även om denna skidort drar till sig mängder av turister så har stället ändå lyckats behålla sin klassiska Tirol-stil som gör upplevelsen här lika livfull och spännande som gemytlig. De moderna inslagen här är mestadels de bra liftsystemen som består av över 40 stycken liftar, och även lite annan infrastruktur.

Snösäkert och höga fallhöjder

I Ischgl får du även mycket och bra snö, du är nästan alltid garanterad en snösäker semester tack vare byn höga placering och du kan även njuta av flera höga fallhöjder. För dig som vill på med pjäxorna direkt kan de dig ut och utforska de 330 kilometer pist som finns i området. Liftköer är sällsynta så du behöver heller inte vänta länge på att kasta dig ut på nya äventyr. Här kan både familjer och vänner ha kul tillsammans oavsett erfarenhet, det finns flera stycken blåa pister, ungefär 40 stycken, och nästan lika många av de röda. Vill du utmana dig själv lite extra så finns det även ett tiotal svarta pister att se fram emot. Och vill du köra lite snowboard så finns det flera parker varav en har byggts av Intersport, denna bjuder på både halfpipe och hopp. Kommer du hit med barn så kommer även de få ut mycket av denna skidsemester i Alperna tack vare flera roliga områden som är anpassade just för dem.