Status & fakta Kirchberg

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
95cm
Snödjup i dalen:
52cm
Liftar öppna:
93%
Pister öppna:
90%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
72 EUR

Skidsemester Kirchberg

Kirchberg

Har du bokat en skidresa till Österrikes skidort Kirchberg så kommer du snart att få uppleva en av de vackraste plasterna i Alperna. Här finns det ett stort skidområde som bara väntar på att få upptäckas och det är inte konstigt att förstå varför just denna destination är så himla populär. Platsen är till och med så vacker att den har fått vara med i filmen Sällskapsresan 2 – Snowroller. Det var hit som karaktären Stig Helmer reste.

Stora skidområden

Kirchberg tillsammans med kringliggande orter bildar tillsammans två stycken stora skidområden som kallas för Kitzbuhel-Kirchberg och SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Skaffar du liftkortet Kitzbuheler AllStarCard får du tillgång till båda dessa skidsystem, vilket betyder att du får väldigt mycket snö och aktiviteter för bara ett enda kort. När du bokar en skidsemester till denna del av Österrike kommer du att få uppleva mycket i backarna, men såklart även i den trevliga byn.

All typ av skidåkning finns här

Oavsett vilken nivå du anser dig vara på erbjuder denna skidort mycket att ta del av. Det kvittar om du är nybörjare och vill börja sakta, eller om du vill kasta dig direkt ut på de mer tuffa utmaningarna. Det finns pister som bjuder på allt du kan önska dig, även riktigt kluriga svarta som många duktiga skidåkare suktar efter. Är det längdskidåkning som triggar ditt intresse kommer även du få mycket att göra, det finns många bra spår att åka på här, och det bjuds även på mängder av andra aktiviteter för den äventyrslystna. Kanske vill du testa på vandring eller kälkåkning? Denna skidort har mycket att erbjuda för alla personligheter och åldrar. Oavsett om du reser med barn, med vänner eller helt själv, utbudet är nämligen anpassat efter alla. Eftersom många av Kirchbergs backar vetter mot norr så är detta ett mycket snösäkert val för alla skidsugna, detta gör nämligen att snön inte smälter lika snabbt.

Gott om bra boende

När du ska leta efter boende i samband med att du tänker boka din skidresa så finns det ett stort utbud av både stugor och lyxhotell, och allt däremellan. Åker ni många så finns det stora möjligheter att hyra en hel lägenhet eller en stuga, men är ni färre och tycker att lyx och service är ett större fokus så bör ni kika in alla de hotell som finns att tillgå. Det är inte heller svårt att ta sig hit, det gör du genom att flyga till antingen München, Salzburg eller Innsbruck. Därefter är det bara att sätta sig på en buss eller hyra en bil och sedan har ni en semester fylld med skidåkning, snowboard, inom- och utomhusaktiviteter och afterski att se fram emot.