Status & fakta Kitzbühel

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
72 EUR

Skidsemester Kitzbühel

Kitzbühel

Alperna har mycket att erbjuda när det kommer till skidåkning, här hittar du oftast snösäkra områden med bra och välpreparerade pister, och skidorten Kitzbühel är sannerligen inget undantag. Hit kommer många skidentusiaster varje år för att njuta av en skidsemester i toppklass, särskilt känd är skidorten för sina störtlopp och det var faktiskt här som Stenmark fick en pallplats i just störtlopp. Men det är inte bara för proffs som denna by lockar turister varje år, det finns nämligen pister för alla, oavsett nivåer och förkunskaper.

Liten skidort - god stämning

Nedanför backarna så väntar en liten skidort som bjuder på en god stämning, varm gästvänlighet och även ett livfullt nattliv som lockar likväl familjer som unga vänner. Byn hittar du mellan bergstopparna Kitzbühel Horn och Hahnenkamm och här finns 57 stycken liftar som tar er runt till fantastiska miljöer, bra pister, störtlopp och mycket annat. Bland annat så kan du njuta av en fallhöjd på 1200 meter om du känner dig våghalsig. Skidorten är dock inte lika snösäker som många andra platser och ibland tenderar det att vara mindre snö, något som gör det svårt att ta sig ner på skidor hela vägen tillbaka till byn. Men oavsett så finns det alltid snö att tillgå på bergen som gör skidåkning till ett rent nöje.

Åk kända åket Hahnenkamm

Skidområdet erbjuder dig som besökare över 15 mil pister i sina många backar. Det mest kända åket är Hahnenkamm som är ett måste för dig som är en duktig åkare. Men även bortom backarna så erbjuder denna stad på mycket. Här finns exempelvis en stor frusen sjö som heter Schwarzersee som tillåter dig att testa på skridskoåkning och curling. Om du vill hålla dig inomhus några dagar rekommenderar vi starkt ett spa- eller bastubesök för lite skön avkoppling, poolbad eller inohusklättning. På kvällarna finns det flera restauranger att besöka, här kommer du och ditt sällskap kunna avnjuta riktigt god mat samtidigt som ni njuter av både utsikten och solen. Det finns även chans för afterski för de som känner sig manade. En skidresa hit funkar lika bra för familjen som för vännerna, och det finns goda chanser att ni kommer vilja ta även nästa skidsemester just här i Alperna.