Status & fakta Les Deux Alpes

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
395cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
15%
Pister öppna:
4%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
60 EUR

Skidsemester Les Deux Alpes

Les Deux Alpes

Inbäddat i hjärtat av de franska Alperna, står Les Deux Alpes som ett drömlikt vinterlandskap för både skidåkare och snowboardåkare. Denna förtrollande skidort erbjuder allt du kan drömma om för en minnesvärd skidsemester, från ett stort och varierat skidområde till fantastiskt bergslandskap och en livlig afterski-scen.

Skidåkningen i Les Deux Alpes

Les Deux Alpes, ofta kallad "L2A" av inbitna skid- och snowboardåkare, har ett omfattande skidområde som tillgodoser skidåkare på alla nivåer, från nybörjare till erfarna proffs, här finns något för alla.

En av de viktigaste fördelarna med Les Deux Alpes är dess höjd. Skidanläggningen ligger på toppen av en höghöjdsplatå, med skidåkning möjlig upp till svindlande 3 600 meter på glaciären. Denna höga höjd säkerställer att snöförhållandena i allmänhet är utmärkta under hela skidsäsongen, som vanligtvis sträcker sig från slutet av november/början av december till slutet av april.

Med 220 kilometer skidbackar och en fallhöjd på över 2 300 meter erbjuder Les Deux Alpes ett brett utbud av snöbelagd terräng. Nybörjare kan hitta lätta backar och utmärkta skidskolor, medan medelstora och avancerade skidåkare och snowboardåkare kan ta sig an utmanande nedfarter, offpist terräng och till och med en snöpark i världsklass, Jandri Snowpark, designad för freestyleentusiaster.

Ytterligare en attraktion i Les Deux Alpes är möjligheten för nattskidåkning. Anläggningen erbjuder nattskidåkning på vissa backar, vilket ger en helt annan skidupplevelse under den stjärnklara alphimlen.

Så här tar du dig till Les Deux Alpes

Att nå Les Deux Alpes är relativt enkelt, med flera resealternativ tillgängliga. Här är de bästa sätten att ta sig till detta alpina paradis.

Flyg till Les Deux Alpes

Grenoble flygplats är den flygplats som ligger närmast Les Deux Alpes, som ligger cirka 120 kilometer bort. Flera flygbolag erbjuder säsongsflyg till Grenoble under vintermånaderna, vilket gör det till ett bekvämt alternativ för resenärer.

Andra alternativa flygplatser är Lyon–Saint-Exupéry Airport som ligger cirka 160 kilometer från Les Deux Alpes, och Genèves flygplats som ligger cirka 220 kilometer bort. Genève har ofta många billiga flyg från Sverige men självklart är transfertiden lite längre, kostnaden lite högre.

Ett annat nära alternativ att flyga till är Alpes–Isère Airport i Chambery, knappt två timmar från Les Deux Alpes, men hit finns sällan direktflyg från Sverige. Startar man sin resa från någon annanstans än Sverige som har direktflyg till Chambery är detta självklart ett utmärkt alternativ.

Tåg till Les Deux Alpes

Om du föredrar att resa med tåg kan du ta ett TGV (höghastighetståg) från Paris till Grenoble. Från Grenobles tågstation kan du ta en buss eller ordna privat transfer till Les Deux Alpes, som tar cirka 1,5 till 2 timmar. Att åka från Sverige hela vägen till Grenoble med tåg är självklart möjligt, men det tar väldigt lång tid och kostnaden är hög.

Bila till Les Deux Alpes

Många besökare väljer att köra själv till Les Deux Alpes, särskilt om de reser i grupper eller med familjer då flyget kan bli dyrt för större sällskap. Väljer man att bila från Sverige kan man njuta av den natursköna bilresan genom de franska Alperna. Räkna med runt 20 timmars bilresa från Malmö, och lägg på antalet timmar det tar att åka till Malmö för övriga städer.

Utforska Les Deux Alpes

Les Deux Alpes handlar inte bara om skidåkning, här finns en uppsjö av andra vinteraktiviteter som lyfter er skidsemester.

Afterski: Les Deux Alpes har en livlig afterski-scen med många barer, restauranger och klubbar att njuta av efter en dag i backen. Besök till exempel Pano Bar för livlig afterski-underhållning.

Snöskor: Utforska det orörda alpina landskapet på snöskor. Guidade snöskoturer finns tillgängliga, som tar dig genom ett fantastiskt vinterlandskap.

Skridskoåkning: Snöra på dig skridskorna och ta dig ut på isen vid utomhusisbanan i hjärtat av skidorten. En rolig aktivitet för alla åldrar.

Åk kälke: Ta en kälke och njut av den spännande upplevelsen av att åka pulka nerför särskilda backar. Det är en fantastisk aktivitet för familjer.

Avkoppling: Varva ner på någon av Les Deux Alpes olika hälsocenter och spa. Njut av en lugnande massage eller ett dopp i en bubbelpool för att ladda upp batterierna för ännu en dags skidåkning.

Les Deux Alpes är en skidort som vänder sig till alla typer av besökare, från adrenalinjunkies till de som söker en fridfull tillflyktsort i bergen. Med sitt lättillgängliga läge och en mängd aktiviteter både på och utanför backen är det inte konstigt att Les Deux Alpes förblir en älskad destination för skid- och vinterentusiaster.