Status & fakta Livigno

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
117cm
Snödjup i dalen:
58cm
Liftar öppna:
96%
Pister öppna:
100%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
63.5 EUR

Skidsemester Livigno

Livigno

Livigno som ligger i Italien har fått sitt namn från det gamla tyska ordet för Lavin, detta kanske inte låter särskilt positivt och är förmodligen även anledningen till varför skidåkning utanför de markerade pisterna var förbjudna fram till 2012/2013. Men idag kan du åka hit utan att stöta på några hinder, du får lov att röra dig fritt utanför de preparerade nedfarterna och upptäcka det snötäckta landskapet. Även heliskiing är tillåten och en riktigt rolig upplevelse på din skidresa.

Stor variation av pister

Väljer du att hålla dig borta från de preparerade pisterna och istället köra din egen väg längs de omtalade breda och långa pisterna istället så får du till stor chans åka nästan helt för dig själv. Dessa passar perfekt till de som föredrar backar som inte lutar särskilt mycket, men det finns även några få vägar som är riktigt branta. Det finns totalt 74 pister som sträcker sig till en total längd på 115 kilometer. De flesta av pisterna är blåa och röda, men det finns verkligen någonting för alla här. Här kommer du att trivas och känna dig nöjd oavsett om du aldrig stått på skidor innan eller vill ge dig ut på de branta och folktomma pisterna direkt. Se till att hålla dig till de blåa pisterna om du känner dig ovan, dessa finns det gott om att utforska, och ligger ofta belägna närmast byn. Har du en del erfarenhet sedan innan och vill testa på något lite svårare så finner du de röda i mitten. Och är du sugen på att anta de största utmaningarna och få en ordentlig dos med adrenalin så är det topparna du ska satsa på. För de som också älskar snowboard är Livigno en drömdestination, hit vallfärdar snowboardåkare årligen för att utmana sig själva i den anpassade miljön. Sätt på dig din snowboard och testa själv på att glida över railsen, köra snygga hopp och uppleva half-pipes.

Livigno är en skattefri zon

Sedan 1500-talet tillgavs byn en skattefrihet, något som lever kvar än idag. Detta betyder helt enkelt att allt du handlar här är helt utan skatt. Därför är det väldigt trevligt att kombinera både snöaktiviteter och billig shopping just här. Har du exempelvis inte en skidutrustning? Köpt den då inte innan semestern, utan spara in pengar genom att handla den här på plats.