Status & fakta Madonna di Campiglio

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
79 EUR

Skidsemester Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio

När du bokar din skidresa till Madonna di Campiglio välkomnas du av mycket; här väntar en fantastisk miljö som är täckt av tjock snö, förstklassig skidåkning, varierande backar, en mysig och hemtrevlig by och mycket mer. Något av det bästa med Madonna di Campiglio är att man aldrig behöver ta av sig skidorna, du kan ta dig från centrum i byn hela vägen till backarna och tillbaka utan att behöva ta av dem. Skidåkning är sannerligen ett fokus och ett faktum här, du kommer inte heller ens vilja att ta av skidorna.

Brett utbud av varierande backar

Madonna di Campiglios varierande backar och skidmöjligheter är mer omtyckta än många andra skidorters. Här får du 150 kilometer skidbackar som du kan ta dig runt till med hjälp av 57 olika liftar. Uppe på backarna kommer du märka att här finns något för alla skidentusiaster, oavsett färdighet. Det finns ett brett utbud av både blåa, röda och svarta pister att susa ner för. Denna skidort är till och med så pass skidvänlig och varierande att det har hållits flertalet alpina tävlingar just här, bland annat så var det här som Ingmar Stenmark kammade hem sin allra första världscupseger 1974. Det finns inte mycket som pekar på att du inte kommer få en helt fantastisk och unik skidsemester här, oavsett om du åker med vänner, familj eller andra grupper av sällskap.

En av Italiens mest kända skidorter

Mycket tack vare allt som redan har nämnts så kan du säkert gissa att denna skidort är en av Italiens mest kända och även viktigaste. Den ligger belägen på 1550 meter ovanför havet och som högst kan du nå en topp på 2600 meter ovanför havet. Eftersom hela orten ligger så högt upp som den gör garanteras du alltid att få en fantastisk och djup snö varje år. Skulle området mot all förmodan inte få tillräckligt med snö, finns det faktiskt 564 olika snökanoner som har möjlighet att säkerställa snö i 20 kilometer pister. Ta din nästa skidsemester på denna älskade plats och njut av långa backar och skogsområden som du kan glida nerför i ett behagligt tempo. Även om skidområdet bjuder på något för alla, så är det de långa backarna som lockar hit de flesta som befinner sig på en medelnivå. Önskar du sedan en paus från skidorna bjuder skidorten bland annat på skärmflygning, skridskoåkning, isklättring, åkturer med hundspann och även turer med snöskor. Precis som på många andra skidorter kommer du även här kunna njuta länge och väl av ett gott kök och en trevlig after-ski.