Status & fakta Mayrhofen

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
72.5 EUR

Skidsemester Mayrhofen

Mayrhofen

Mayrhofen är en populär skidort som ligger i den berömda Zillertal-dalen i Österrike. Tack vare Hintertuxer-glaciären är området mycket snösäkert och du kan alltså njuta av en skidsemester i Mayrhofen hela vintern och en lång bit in på våren.

Själva byn Mayrhofen ligger nere i dalen på 650 meters höjd och är omringad av höga och vackra bergstoppar som bjuder på ett vackert och dramatiskt landskap. En skidsemester i Mayrhofen passar bra för hela familjen eftersom skidorten bjuder på högklassig skidåkning för alla nivåer och ett bra utbud av andra aktiviteter som garanterar att alla har kul på semestern.

Åka skidor i Mayrhofen

Zillertal-dalen hör till ett av de största skidkomplexen i hela Österrike och här kan du verkligen njuta av din skidsemester i Mayrhofen till fullo. Här finns nämligen skidåkning som passar alla – lätta blå pister för nybörjare och familjens allra yngsta, medelsvåra backar för vana skidåkare samt riktigt extrema pister som bjuder på adrenalinfyllda minuter även för avancerade proffs. Pisterna är välskötta och det finns även bra möjligheter till offpist-åkning för den som gillar det. För barnfamiljer passar området Ahorn bäst. Själva skidsystemet omfattar totalt 640 km pister som inte är helt sammanlänkade med varandra. Under en skidsemester i Mayrhofen kan du dock lätt pröva på pister i de olika områdena genom att ta skidbussen eller skidtåget som ingår i liftkortet. På över 3000 meters höjd ligger den stora glaciären Hintertuxer som är områdets stolthet, och här kan du både beundra utsikten från panoramaterassen och åka skidor på sommaren.

Annat att göra i Mayrhofen

Det är inte troligt att man får tråkigt under en skidsemester i Mayrhofen eftersom det alltid finns nya och spännande backar att upptäcka i skidkomplexet, men självklart finns det även andra aktiviteter på sidan om själva skidåkningen. Den kända snowboardparken Vans Penken Park kan till exempel vara värt att kolla in om du gillar att hoppa och trixa. Du kan även mjuka upp dina muskler på badhuset, prova på någon av rodelbanorna eller bara strosa runt i den mysiga tyrolerbyn och njuta av den härliga stämningen. Då kvällen kommer är det dags att avnjuta en god middag på någon av byns restauranger, och sedan kan du avsluta kvällen med en iskall drink i igloobaren eller prova på Zillertal-dalens afterski på någon av barerna eller klubbarna.

Bo i Mayrhofen

Det finns gott om små och familjära hotell och gästhus där du kan bo under din skidsemester i Mayrhofen. De flesta av dessa ligger bara några hundra meter från närmsta skidlift, men annars går det också gott om skidbussar.

Ta sig till Mayrhofen

Det är relativt lätt att åka på skidsemester till Mayrhofen eftersom byn ligger i närheten av flygplatserna i både Innsbruck, Salzburg och München. Från flygplatsen tar du dig lättast till Mayrhofen med buss, taxi eller en egen hyrbil.