Status & fakta Pas de la Casa

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
64 EUR

Skidsemester Pas de la Casa

Pas de la Casa

Pas de la Casa ligger i Andorra, bara 18 kilometer från huvudstaden Andorra la Vella, och är en väldigt populär och välbesökt skidort. Även om Andorra inte är ett stort land så finns det mycket att erbjuda när det kommer till skidåkning. Den lilla orten Pas de la Casa gränsar till Frankrike Canillo, och utgör tillsammans med Soldeu och El Tarter samt de små byarna Canillo och Encamp skidområdet Grandvalira. Planerar du din nästa skidresa hit så väntar 67 moderna liftar, en offpiståkning i toppklass och runt 112 nedfarter på dig att utforskas. Är du sugen på att öva dina färdigheter i en skidskola? Då är det verkligen hit du bör ta dig, här befinner sig nämligen en av de allra bästa internationella skidskolorna i världen.

Skidområdet bjuder på allt

Oavsett om du är nybörjare eller en van skidåkare så kommer Pas de la Casa och de närliggande orterna att kunna erbjuda dig mycket. Skidområdet bjuder på rikligt med snö och de högsta topparna når en höjd på 2600 meter ovanför havet. Den högsta fallhöjden är 1000 meter och alla områden i backarna är både bra och preparerade för att du ska kunna nå de snöklädda topparna lätt. Med tanke på att Pas de la Casa bjuder på ett brett utbud av svårighetsnivåer kan hela vänskapscirkeln eller familjen ha kul oavsett vilken nivå ni befinner er på, här får du även de mest optimala snöförhållandena i hela området. För er som vill ha det lite enklare rekommenderar vi att ni tar er till Canillo, detta område bjuder på mer lättåkta backar och är ett utmärkt resmål för er med barn. El Tarter, en annan ort i skidområdet är den plats som satsar mest på extrema sporter, så gillar du adrenalin och att ta dig an nya utmaningar så bör du rikta skidorna hitåt.

Fint väder och skattefritt!

Förutom skidåkning så har även staden mycket att erbjuda. Här brukar solen skina och vill du ta en paus från backarna så är det väl värt att strosa runt på gatorna och se allt som finns att göra. Många åker hit med halvfulla väskor på grund av den låga skatten. Detta betyder att du kan shoppa loss i butikerna och ta med dig både presenter och prylar till dig själv, hem. På kvällarna öppnar också Pas de la Casa upp ett nattliv av trevliga after-ski barer och klubbar. De många restaurangerna är också väl värda att nämna då de bjuder på mängder av olika smakupplevelser. Tar du din skidsemester hit så behöver du inte oroa dig för att ha en tråkig stund, här finns mängder att uppleva och se för alla åldrar.