Status & fakta Saalbach

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
120cm
Snödjup i dalen:
50cm
Liftar öppna:
98%
Pister öppna:
77%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
72 EUR

Skidsemester Saalbach

Saalbach

I de österrikiska Alperna hittar du den fantastiska och mysiga skidorten som är Saalbach. Hit kan du boka din skidresa om du vill ha en fulländad skidsemester som bjuder på både skidåkning, sbowboard, andra aktiviteter och även en härlig afterski med mycket liv och stoj. Något av det som får de flesta besökare att bli helt förälskade i denna skidort är den mysiga alpkänslan som staden bjuder på, det moderna liftsystemet som finns tillgängligt och den stora variationen på åk som erbjuds. Varför Saalbach är så pass livfullt beror på det nattliv som öppnar upp sig så fort skidåkningen känns avslutad. Här kan du utan problem ha roligt dygnet runt genom att kombinera skidåkning med nattliga festligheter. Detta gör att även många unga människor söker sig hit, likväl familjer som letar efter olika svårighetsgrader i backen.

Skidcircus - runt runt...

Tillsammans men Hinterglemm så bildar dessa två byar det skidsystem som kallas Saalbach-Hinterglemm. Här får du tre stycken delsystem som formar något som kallas för skidcircus, detta på grund av att man kan åka runt, runt och runt. Denna utformning bjuder på mängder av olika åkvarianter som kommer kunna hålla dig, hela familjen eller dina vänner sysselsatta under hela skidsemestern. Denna skidort har inte funnits på kartan särskilt länge, det var faktiskt inte förens efter andra världskriget som turister började dyka upp här. Idag är dock Saalbach-Hinterglemm en plats som årligen lockar över en miljon turister, därför finns det nu ett väldigt omfattande och modernt liftsystem som hjälper er att ta er runt lätt. Skidsystemet ger er bra åkning i alla väderstreck, något som gör att det går att utnyttja vädret maximalt. Man märker snabbt att skidorten satsar fullt ut på skidåkning och de har även infört en trafikfri gata så att det ska gå att promenera runt utan att störas av trafik.

Bra röj och afterski

Här får du en livlig skidsemester både i backarna och nedanför. På kvällen finns det gott om röj dygnet runt och afterskin här i Saalbach är väl omtalad och känd både i och utanför skidkretsar. Är du ute efter afterski i världsklass rekommenderar vi starkt att du bokar en skidsemester till Hinterhagalm, Bobby's Bar eller det skandinaviskägda stället Underbar. Om du planerar att göra en skidresa så bör Saalbach verkligen vara med i omröstningen!