Status & fakta Saas-Fee

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
79 CHF

Skidsemester Saas-Fee

Saas-Fee

En av anledningarna till att Saas-Fee sticker ut är tack vare dess skidåkning på 2500 till 3500 meters höjd. Här får man även rikligt med snö varje år, och byn bjuder på smala gator som är kantade av gamla stugor. Allt som allt så bjuder denna skidort på en väldigt fantastisk alpkänsla.

Saas-Fee - en mysig och pittoresk skidort

Bland Alperna i södra Schweiz hittar du denna mysiga och pittoreska skidort som har mycket att erbjuda när det kommer till äventyr i snön. Även om byn är charmig och gammaldags finns det ändå ett väldigt modernt skidsystem som utvecklas ständigt för att göra besökarna mer än nöjda. Saas-Fee bjuder på både pister, offpister och en vacker glaciär att utforska. Byn är omringad av flera toppar som når en höjd på 4000 meter som tillsammans ger en storslagen utsikt att njuta av både när du åker skidor eller tar det lugnt nere i byn. Förutom skidåkning rekommenderas du även att besöka is-grottan Eispavillion, denna är nämligen störst i hela världen så om du bokar en skidresa hit bör du verkligen passa på utforska även denna.

Lång säsong med mycket snö och sol

Saas-Fee bjuder inte bara på en fantastisk vintersäsong, här hålls även skidområdet öppet under sommarmånaderna. Med en välutrustad snowpark så finns det gott om skoj att hitta på här med, bland annat snowboard. Oavsett vilken tid på året du kommer så lär det finnas gott om snö och även mycket sol. Hit kommer gärna speciellt familjer eftersom byn är helt bilfri och säker, men även för variationen i backarna och alla de spännande aktiviteter som man kan hitta på runtomkring. Kanske vill du åka hundsläde, isklättra eller mycket mer. En skidsemester i Saas-Fee betyder oftast att du kommer få ett fullspäckat schema. Denna pittoreska by drar till sig så många fler än bara familjer, oavsett vem du väljer att planera din skidresa med eller hur duktiga ni är så kommer ni snabbt att lägga märke till allt som finns att göra och upptäcka.

Gott om flygplatser runtomkring

Att ta sig till Saas-Fee är inte särskilt jobbigt, eftersom byn är belägen i Schweiz så finns det flertalet flygplatser som du kan välja mellan. Antingen kan du landa i Milano, Bern, Zürich eller Geneve, och sedan ta sig vidare med annan transport. Eftersom byn är bilfri kan det vara lättast att undvika hyrbil på denna skidsemester, men annars är det väldigt lätt att ta sig fram.