Status & fakta Schladming

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
73.5 EUR

Skidsemester Schladming

Schladming

Välkommen till Österrike, här bland de vackra och massiva Alperna så finns det mycket att erbjuda för dig som är sugen på skidåkning, snowboard, afterski och andra vinteraktiviteter. Här finns bland annat skidorten Schladming som blev vald till Österrikes bästa skidort, något som verkligen talar för att du kommer att få en helt underbar skidsemester här. Hittills har orten varit relativt okänd för svenska turister men fler och fler får upp ögonen för denna pärla. Här har bland annat alpina VM utspelats under 2013, och på Planaistadion hålls regelbundet många tävlingar i alpina världscupen.

Flera berg att åka på

Schladming är från början en gammal gruvort men är idag en omtalad skidort som tillsammans med kringliggande byar bildar ett skidsystem som sträcker sig över fyra stycken bergstoppar; Reiteralm, Hauser Kaibling, Hochwurzen och Planai. Med hjälp av ett bra liftsystem kan du lätt ta dig runt på dessa berg och njuta en hel del skidåkning. Förutom liftar erbjuds det även gratis skidbussar som kan köra er mellan de olika basstationerna för er som vill spara lite tid.

Högklassig skidåkning för alla

För att ta dig till denna snötäckta skidort är det absolut närmast att flyga till Salzburg och sedan ta antingen en hyrbil, taxi eller en buss direkt till byn, detta tar ungefär lite mer än en timme. Väl framme kommer du att välkomnas av en riktigt charmig by som erbjuder en idyllisk atmosfär. Byn ligger belägen 750 meter ovanför havet, men även om detta är en låg punk så erbjuder skidorten på åkning så högt som på 2700 meter ovanför havet. Här hittar du snö långt in på våren och det finns även snökanoner som ser till att ni alltid får en vit semester här.

När det kommer till skidåkning bjuder Schladming på 270 kilometer pistar och 46 stycken liftar. Här kan du passa på att köra på några av Europas längsta pister som når som längst 7,7 kilometer. För dig som antingen är nybörjare eller känner sig lite varma i pjäxorna finns det mängder av blåa och röda pister att utforska, men det finns även både mjuka och fina pister som passar de små. Därför är denna skidort även väl besökt av familjer som längtar efter en trevlig skidresa. För proffsen väntar flera spännande utmaningar, det finns nämligen flera branta backar att ta sig an. Detta betyder att det finns något för alla. Denna skidort är verkligen värd ett besök om ni inte har varit här innan, och passa även på att kolla in alla de spännande aktiviteter som erbjuds vid sidan om skidåkning.