Status & fakta Selva (Val Gardena)

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
85cm
Snödjup i dalen:
50cm
Liftar öppna:
98%
Pister öppna:
100%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
74 EUR

Skidsemester Selva (Val Gardena)

Selva (Val Gardena)

Att åka skidor i Alperna är en fantastisk upplevelse, men att ta sin skidresa till Selvas (Val Gardenas) orange-gula och taggiga berg är något helt unikt. Dessa berg omringas av skog och betesmark och bjuder på en spektakulär utsikt tillsammans med ett brett utbud av snöaktiviteter. Har får du tillgång till det största skidnätverk, Dolomiti Superski, med sina 1220 kilometer av pister. Så samla energin och ta dig hit, dina möjligheter kommer kännas oändliga i detta stora landskap.

Sella Ronda och längdskidåkning

Selva tillhör skidsystemet Sella Ronda och ger dig tillgång till hela fyra dalar och tre provinser med enbart ett liftkort. Kör du runt hela Sella Ronda så räkna med ungefär sex timmar av äventyr, tänk bara på att kika på tiden innan du ger dig ut så att du hinner återvända innan skidliften stänger klockan fem. Det finns även mycket att utforska för dig som älskar längdskidåkning, 98 kilometer av spår för att vara helt exakt. Av de 1220 kilometer pister som hela skidnätverket Dolomoti Superski erbjuder så är 175 km av dem enbart i Selva. Dolomoti Superski består av 12 stycken olika områden som du får chans att röra dig i om du bokar din skidsemester här. Det finns mycket för alla olika nivåer så oavsett hur erfarna ni är i gruppen så kommer det finnas mycket som lockar er alla.

Rikt med andra aktiviteter

Förutom skidåkning så finns det en hel buffé på aktiviteter att välja mellan i Selva, kanske vill du aktivera dig med lite bowling, squash, tennis, biljard, skridskor, snöskovandring, åka kälke eller se vad byn har att erbjuda längs sina mysiga gator. Vart du än vänder dig på denna skidort kommer du kunna hitta massor av sysselsättningar som passar hela familjen eller vänskapscirkeln. När kvällen knackar på dörren och liftarna stänger så är det väl värt att utforska restaurangutbudet för god mat. Här kommer du få njuta av lokal mat som är en hel upplevelse i sig själv, dessutom till en vacker utsikt som är svår att slå. Det är även skönt att belöna sig själv med en härlig afterski efter en lång dag, något som du kan göra i de barer som finns i området. För boende erbjuds både hotell, värdshus, pensionat, bed and breakfasts och lägenheter. Med ett stort utbud av allt så lär din skidsemester i snön bli fulländad, och med en stor sannolikhet så kommer du vilja återvända hit i framtiden igen.