Status & fakta Serre Chevalier

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
152cm
Snödjup i dalen:
21cm
Liftar öppna:
94%
Pister öppna:
88%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
60 EUR

Skidsemester Serre Chevalier

Serre Chevalier

Serre Chevalier är en legendarisk skidort som ligger i de franska Alperna, vid foten av det majestätetiska Mont Blanc som med sina 4810 meter är Europas högsta berg. Serre Chevalier är en väletablerad skidort med en gammal historia. I början var det dock bergsbestigning och klättring som var de främsta skälen till att man besökte Serre Chevalier, men då skidåkning blev populärt insåg man snabbt vilka potential Serre Chevalier hade.

Vinter OS 1924 arrangerades faktiskt i Serre Chevalier och var de första i sitt slag, och sedan dess har Serre Chevalier vuxit till en av de mest kända skidorterna i världen idag. Serre Chevalier har de perfekta förutsättningarna för en komplett skidsemester vare sig man reser ensam, tillsammans med kompisar eller familjen. Många väljer att spendera sin skidsemester i Serre Chevalier varje år och det är inte svårt att förstå varför. Serre Chevalier har helt enkelt ett vinnande koncept - här har du allting du kan tänkas önska dig av en skidsemester på ett och samma ställe.

Åka skidor i Serre Chevalier

Serre Chevalier ligger beläget 1035 meter över havet och är tack vare sin höga höjd väldigt snösäkert. Med fyra olika skidsystem att välja mellan och en total pistlängd på 762 km kan du garanterat hitta pister som faller dig i smaken och som passar just din svårighetsgrad. Det finns allt från lätta nybörjarbackar till svåra puckelpistar som du kan välja mellan, och är du äventyrligt lagd får du inte missa att åka offpist i Serre Chevaliers pudersnö - något som Serre Chevalier är särskilt berömd för. Här finns även en av världens längsta pister som med sina imponerande 22 km är en sann upplevelse att åka. Skidsäsongen i Serre Chevalier är lång och man kan åka skidor från november till maj.

Annat att göra i Serre Chevalier

Förutom förstklassig skidåkning så finns det även mycket annat att göra under en skidsemester i Serre Chevalier. Eftersom skidorten är väletablerad och årligen besöks av tusentals skidåkare från hela världen så finns det ett brett och varierande utbud på restauranger, caféer, barer och klubbar i byn. Du behöver med andra ord varken gå hungrig eller törstig under din skidsemester i Serre Chevalier. Staden har cirka 10 000 fast bosatta invånare vilket betyder att det finns gott om aktiviteter även utanför själva säsongen. Besök ett alpinistmuseum, prova på snöskovandring eller åk hundspann – skulle du vilja ta en paus från skidåkningen en dag så är alternativen många.

Bo i Serre Chevalier

Du har mycket att välja mellan då du letar efter boende för din skidsemester i Serre Chevalier. Här finns allt från stora lyxhotell till familjeägda pensionat och små vandrarhem, med andra ord något för varje budget. De flesta hotell ligger centralt i staden och har nära till allting.

Ta sig till Serre Chevalier

Det enklaste sättet att åka till Serre Chevalier är att flyga till Genève som ligger cirka 10 mil från Serre Chevalier på andra sidan om gränsen. Härifrån tar det bara cirka en timme med buss till Serre Chevalier.