Status & fakta Sestriere

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
200cm
Snödjup i dalen:
30cm
Liftar öppna:
14%
Pister öppna:
8%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
58 EUR

Skidsemester Sestriere

Sestriere

Sestriere är en relativt liten skidort, men faktiskt den som byggdes allra först i Italien. Om något, så är denna plats en extremt populär destination för folk som vill åka på en skidresa. Här garanteras du alltid snö då orten befinner sig över 2000 meter ovanför havet, och skulle vädret mot förmodan inte leverera så finns det flera snökanoner som ser till att du får tillgång till ungefär 120 kilometer pister. Men när vädret levererar snö har du 400 kilometer pister att se fram emot när du väl kommer hit. Dessa pister är fördelade på så många som 146 olika backar och för att ta dig runt här så finns det 92 moderna liftar som hjälper dig. Dessa backar är anpassade för skidåkning för såväl nybörjare som proffs och alla däremellan, men även för dig som är sugen på att testa på snowboard. Det finns även 10 kilometer spår för alla längdskidåkare och även en snöpark som du kan besöka.

Alpina VM hölls här 1997

Även om denna skidort är relativt liten så hölls det år 1997 här ett VM, detta ger bevis på hur bra och snösäker denna underbara plats är. När du kommer hit så kommer du kunna njuta av en både lugn och behaglig skidåkning även om platsen än idag är ett populärt resmål. För dig som är nybörjare på skidor finns det väldigt många blåa pister att ge sig ut för, och om du letar efter djärvare äventyr så finns det även offpist och brantare pister. Du får även chans att njuta av en grym skogsåkning, och självklart bli charmerad och häpnad över det vita landskap som breder ut sig.

Mycket att göra och bra restauranger

I Sestriere finns allt för att göra din skidsemester fulländad, förutom snowboard och skidåkning finns det även skridskoåkning, aerobics, turkiskt bad och bastu, samt squash. På kvällarna kan du leta dig fram till diverse discon, barer och afterski för att knyta samman dagen och avsluta med gott sällskap. Maten som finns här är också något av en upplevelse, det erbjuds goda och lokala rätter i det stora utbud av restauranger som lockar både barn, vuxna och gourmander. Oavsett vem du åker hit med eller hur stort ditt sällskap är så kommer ni kunna hitta saker som ni alla tycker är roliga, samt hitta trevliga boenden där ni får plats. Här kan du antingen hyra en lägenhet eller stuga om ni är många eller välja att bo bekvämt på ett av alla hotellen.