Status & fakta St. Anton

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
375cm
Snödjup i dalen:
25cm
Liftar öppna:
55%
Pister öppna:
39%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
75 EUR

Skidsemester St. Anton

St. Anton

St. Anton är en känd skidort i Österrike och är faktiskt en av de första skidorterna i världen. Skidorten har anor redan från 1900-talets början och är därför mycket väletablerad. De allra flesta skidfantaster har varit här någon gång. Med så många år på nacken har förstås även svenskarna hunnit upptäcka den fantastiska skidåkningen här, och St. Anton har länge varit en storfavorit. Chansen är stor att du kommer att träffa på flera andra svenskar under din skidsemester i St. Anton, och du ska inte heller bli förvånad om du beställer något i resturangen på engelska och får svaret på svenska, eftersom många svenskar årligen åker hit för att säsongsjobba.

Åka skidor i St. Anton

St. Anton ligger mitt i det enorma skidsystemet Ski Arlberg och liftarna tar dig smidigt upp till Vallugabergets topp som ligger på imponerande 2811 meters höjd, varifrån du kan beundra den vackra utsikten innan du kastar dig nerför backarna som täcks av fin, vit pudersnö. På din skidsemester i St. Anton har du gott om utrymme att ta ut svängarna, och den totala pistlängden är 276 km. 2001 stod St. Anton värd för VM i utförsåkning, vilket kanske säger något om den höga kvaliteten på skidorten och backarna. Med 180 km offpist-åkning och branta backar passar St. Anton bättre för lite mer erfarna skidåkare och är kanske inte det bästa resmålet för nybörjare eller barnfamiljer. Å andra sidan finns det även mycket annat att göra här, så även om man inte skulle åka skidor kommer man definitivt inte att få tråkigt under sin skidsemester i St. Anton. Orten är en av Alpernas mest snösäkra områden med en lång skidsäsong, så här kan du åka skidor långt in på våren.

Annat att göra i St. Anton

St. Anton är en mysig ort med en mycket internationell stämning – inte så konstigt kanske med tanke på alla de skidfantaster som vallfärdas hit varje vinter från världens alla hörn. Det finns mycket att göra under semestern även då man vill ta en paus från backarna, inte minst en fantastisk afterski. St. Anton är känt för sitt vilda nattliv och är därför särskilt populärt bland ungdomar. Här pågår festen tills gryningen nästa morgon då det blir dags att ge sig ut i backarna igen.

Bo i St. Anton

En så pass väletablerad skidort som denna har självklart även ett stort utbud på både hotell, gästhus, pensionat och semesterlägenheter där du kan bo under din semester i St. Anton, så oavsett vilken boendeform du föredrar kommer du säkert att hitta något som faller dig i smaken.

Vi kan även tipsa om den lilla skidresearrangören Club Nordic som drivs av experter på skidorten St. Anton och anordnar boende, halvpension och ger personlig service på plats.

Ta dig till St. Anton

Den närmsta flygplatsen ligger i Innsbruck ca 10 mil bort, men från Sverige kan det vara lättare att flyga till Zürich som ligger ca 20 mil från St. Anton. Från Zürich kan du lätt ta dig till St. Anton med antingen buss eller tåg.