Boka resa, boende, skidhyra mm

44 hotell och boenden

Status & fakta Trysil

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
107cm
Snödjup i dalen:
70cm
Liftar öppna:
100%
Pister öppna:
92%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
655 NOK

Skidsemester Trysil

Trysil

Trysil är en norsk skidort som länge har varit en vinterklassiker i sitt hemland. På senare år har dock även allt fler svenskar fått upp ögonen för skidåkning i grannlandet, och nu spenderar tusentals svenskar sin skidsemester i Trysil varje år. Det finns flera orsaker till varför Trysil har blivit så omtyckt. Det faktum att Trysil ligger nära den svenska gränsen, bara en halvtimme från Sälen, är säkert en viktig orsak. Trysil upplevs även som en trygg skidort som kan erbjuda backar i alla nivåer och aktiviteter för alla åldrar, och passar därför perfekt för en skidsemester med hela familjen. Trysil i sig är en relativt liten ort med bara cirka 7000 fasta invånare, på vintern mångdubblas dock detta antal då skidåkare från hela Norden samlas där i några månader.

Åka skidor i Trysil

Även om Sälen inte ligger så långt borta så är det stor skillnad på Sälens och Trysils backar. Om du tidigare har åkt skidor i Sälen och irriterat dig på att backen tar slut just då du börjat få upp farten bör du testa Trysils långa backar under en skidsemestern. Många av backarna är lätta, vilket gör att de passar utmärkt även för familjens yngsta medlemmar. Själva skidanläggningen i Trysil ägs av Skistar, som är samma koncern som även äger skidanläggningarna i både Åre och Sälen. Med 65 stycken pister har du tillräckligt att göra för en hel veckas skidsemester i Trysil, och du kan även variera utförsåken med lite längdskidåkning på de 10 mil långa längdskidspåren. Trysil ligger i ett snösäkert område vilket betyder att skidsäsongen här är lång och varar från slutet av oktober till början av maj.

Annat att göra i Trysil

Skidåkningen kommer säkert att hålla dig sysselsatt under hela din skidsemester i Trysil, men skulle du mot förmodan vilja göra något annat en dag så finns det flera alternativ. Du kan t.ex. ta en tur upp på fjället och utforska den vackra men karga miljön där, eller så kan du åka på skotersafari, åka hundspann, rida, gå på bio eller bowla. Du kan även unna dig en dag då du bara kopplar av på spa med en massa härliga behandlingar, något som kan vara mycket skönt efter att ha utsatts för väder och vind i backarna i flera dagar.

Bo i Trysil

Det finns flera större hotell- och semesteranläggningar i Trysil, men en annan populär boendeform är att hyra en stuga eller ett radhus på din skidsemester i Trysil. Centralast bor du i Turistsenter eller Høyfjellssenter där du har nära till både liftar, nedfarter, restauranger och affärer.

Ta sig till Trysil

En av Trysils främsta fördelar är att det är relativt lätt att ta sig hit med bil. Trysil ligger på bekvämt bilavstånd från både Göteborg och Stockholm, ca 50 mil, så det går att bila hit på cirka 6 timmar.