Status & fakta Val d'Isere

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
420cm
Snödjup i dalen:
67cm
Liftar öppna:
89%
Pister öppna:
92%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
66 EUR

Skidsemester Val d’Isere

Val d'Isere

Val d’Isere är en fransk skidort som är välkänd bland många svenskar. Det har ordnats charterresor hit i flera år redan, men byn fortsätter att behålla sin popularitet med många återkommande turister år efter år. Den främsta anledningen till detta är att Val d’Isere helt enkelt har allt som krävs för en komplett skidsemester – varierande skidåkning, vackra landskap och ett bra utbud på andra aktiviteter. Val d’Isere är med andra ord ett perfekt resmål vare sig du reser med familjen eller tillsammans med en grupp vänner.

Åka skidor i Val d’Isere

Val d’Isere utgör tillsammans med den kända skidorten Tignes ett stort skidsystem som kallas för l’Escape Killy. Under din skidsemester i Val d’Isere kan du röra dig fritt i hela området och prova på så många som du vill av de totalt cirka 150 olika pisterna. Det finns allt från superlätta nybörjarbackar som passar för barn som precis har lärt sig att stå på skidorna till krävande backar som bjuder på en massa utmaningar. Valmöjligheterna är med andra ord många och du kommer säkert att hitta flera favoritbackar som du vill åka i fler gånger. Att försöka hinna med alla backar under en veckas skidsemester i Val d’Isere är nästan omöjligt – området är stort och backarna utspridda på hela området, så det tar lång tid att ta sig från den ena änden av området till den andra. Om du hellre vill åka snowboard under din semester så har du kommit helt rätt. Här finns det flera stora funparks med en halfpipe-pist samt stora hopp som garanterat kommer att få adrenalinet att flöda. Säsongen varar från november till maj, men uppe på glaciären i Tignes går det att åka skidor året om.

Annat att göra i Val d’Isere

När backarna har stängt för kvällen finns det fortfarande mycket att göra här. När du har mättat magen på någon av de många restaurangerna kan du välja mellan att antingen shoppa loss i butikerna eller förbereda dig för kvällens afterski-party. Reser du tillsammans med familjen är ett besök på vattensportcentret Oxygen ett måste under er skidsemester i Val d’Isere.

Bo i Val d’Isere

Du kan hitta alla sorter av boende för din skidsemester i Val d’Isere. Här finns både traditionella hotell, små och gemytliga värdshus samt moderna semesterlägenheter med kokmöjligheter, så det är bara den egna smaken som får avgöra vilket som passar bäst.

Ta sig till Val d’Isere

När du åker på skidsemester till Val d’Isere är det enklast att flyga till Genève och ta buss därifrån. Du kan även välja att hyra en bil som du använder under din skidsemester i Val d’Isere. Med buss eller bil från Genève tar resan ca tre och en halvtimme. Andra alternativ på flygplatser i närheten av Val d’Isere är bl.a. Lyon och Grenoble.