Status & fakta Val Thorens

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
240cm
Snödjup i dalen:
170cm
Liftar öppna:
55%
Pister öppna:
62%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
75 EUR

Skidsemester Val Thorens

Val Thorens

Den franska skidorten Val Thorens har en lång historia och har med sina fantastiska backar lockat europeiska skidåkare ända sedan 1946. Val Thorens ligger på imponerande 2300 meters höjd och är därmed även Europas högst belägna skidort. Här kan du njuta av glittrande vit pudersnö, vackra snötäckta alplandskap som får dig att tappa andan och skidupplevelser som du bara kunnat drömma om. Tack vare sin höga höjd hör Les Trois Vallées, skidsystemet som Val Thorens utgör en del av, till ett av Europas mest snösäkra områden och har en lång skidsäsong som sträcker sig från december till april. Uppe på glaciärerna går det även att skida på sommaren.

Åka skidor i Val Thorens

Val Thorens är en del av det massiva skidsystemet Les Trois Vallées, ”De tre dalarna”, som är det största i hela världen. Med ett och samma liftkort får du tillgång till över 300 pister och 200 liftar på en totalyta med 600 km pistlängd. Under en veckas skidsemester i Val Thorens hinner du knappast prova på en bråkdel av dessa backar, så med största sannolikhet kommer även du att bli en av många som återvänder på skidsemester till Val Thorens år efter år. Med så här många pister att välja mellan går det såklart att hitta backar av alla svårighetsgrader oavsett om du ska prova på utförsåkning för första gången eller kanske är en professionell alpinist. Val Thorens är även känt för sin offpist-åkning utan like, så gillar du att åka i opreparerade backar är detta något du inte bör missa.

Annat att göra i Val Thorens

Förutom förstklassig skidåkning finns det massor med andra saker att göra under en skidsemester i Val Thorens. Tack vare det stora utbudet på andra aktiviteter passar en skidsemester i Val Thorens utmärkt även för barnfamiljer där kanske bara hälften av familjen trivs ute i backarna, medan den andra hälften sysselsätter sig med något annat. Det finns ett välutrustat sportcenter med bl.a. bollhav, klättervägg och inlinesbana där familjens minsta säkert kommer att ha mycket skoj. Det finns även gott om fartfyllda aktiviteter för lite äldre, som t.ex. paragliding och bilbana bara för att nämna några. Partyglada ungdomar kan också se fram emot en underhållande afterski då kvällen övergår till natt.

Bo i Val Thorens

Val Thorens är en bilfri zon, vilket innebär att du förmodligen kan spänna dig på skidorna direkt då du kliver utanför dörren oavsett var i området du väljer att bo. Utbudet på hotell, pensionat, värdshus, semesterlägenheter och stugor är stort, så oavsett vilken boendeform du föredrar kommer du säkert att hitta ett ställe att bo på under din skidsemester i Val Thorens.

Ta sig till Val Thorens

Lättast tar du dig till Val Thorens genom att flyga till Genève som ligger cirka 16 mil från Val Thorens. Därifrån kan du antingen åka transferbuss, taxi eller hyra en bil för att ta dig till skidorten. Andra alternativ är att flyga till flygplatserna i Chambéry eller Lyon.