Boka resa, boende, skidhyra mm

Skiduthyrning - upp till 50% rabatt

Status & fakta Verbier

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
85 CHF

Skidsemester Verbier

Verbier

Den pittoreska alpbyn Verbier ligger högt uppe på en solig platå på 1500 meters höjd i sydvästra Schweiz, omgiven av höga, snötäckta toppar och djupa dalar. Tack vare sin höga höjd är Verbier mycket snösäkert och byn har under en längre tid skapat sig ett rykte som en av världens bästa skidorter. Vill man semestra tillsammans med kungligheter, kända skådespelare, musiker och jetset-folk så ska man spendera sin skidsemester i Verbier. Verbier är nämligen känt för att vara en av de lyxigaste skidorterna i hela Europa och passar därför bra för de som vill semestra med klass.

Åka skidor i Verbier

Även om man kan tro det vid första anblicken är Verbier inte bara lyx, utan orten har även mycket att erbjuda sanna skidfantaster. Verbier hör till 4 Vallees, ”De 4 dalarna”, som är ett av de största skidområdena i hela världen och den högsta skidtoppen Mont Fort ligger på svindlande 3300 meters höjd. Verbier är med andra ord ett riktigt skidparadis och det gigantiska skidområdet med över 400 km total pistlängd har något som passar för alla oavsett hur duktig eller oerfaren du är. Under din skidsemester i Verbier kan du först öva upp dina skidtalanger i de snälla nybörjarbackarna innan du går vidare och prövar på mer utmanande backar, som t.ex. någon av puckelpisterna eller de breda carvingbackarna. Om du gillar offpist-åkning är Verbier ett riktigt Mecka, men eftersom det är mycket populärt gäller det att vara uppe med tuppen för att få åka i helt orörd snö. Att Verbier har gjort sig känt som den ultimata skidorten är inte konstigt, för här är backarna välskötta och täckta med pudersnö från november till maj och allting fungerar oklanderligt och smidigt. Verbier är en sann pärla bland skidorter.

Annat att göra i Verbier

Det finns mycket att göra under en skidsemester i Verbier även om man inte skulle åka skidor. Byn bjuder på mycket bra shopping och många fina restauranger med god mat. Eftersom Verbier ofta besöks även av kändisar kan du även ägna dig åt kändisspaning, om du har tur kanske du lyckas få syn på Victoria Beckham eller prins Carl Philip då du bättrar på brännan ute på solterrassen eller dansar loss på afterski-festen på någon av klubbarna? Verbier passar även bra för barnfamiljer och utbudet på aktiviteter för just barn är stort.

Bo i Verbier

Gillar du att bo lyxigt så är en skidsemester i Verbier något för dig. Här finns nämligen flera lyxiga hotell där du kan njuta av femstjärnig service och bekväma faciliteter, men ska det vara fint får du även vara beredd på att det kostar. Söker du ett mer ekonomiskt alternativt finns det dock också en hel del alternativ att välja bland, från vanliga hotell till små gästhus och semesterlägenheter.

Ta sig till Verbier

De närmaste flygplatserna ligger i Genève, Basel och Zürich. Från Genève tar det ungefär 2 timmar med buss till Verbier.