Status & fakta Wagrain

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
-1 EUR

Skidsemester Wagrain

Wagrain

Här i Österrike, i de östra delarna av Alperna, hittar du den lilla och otroligt charmiga skidorten Wagrain. Här bestämde sig Alois Rohrmoser under 50-talet för att ge jobb åt fyra stycken hantverkare och på så vis utöka sin verksamhet med vintersportsutrustning. Detta är det som vi idag känner till som Atomic Skis. Även författaren Joseph Mohr spenderade sina sista år just här. Det är ingen fråga om att just denna skidort lockar många olika besökare, av olika anledningar. Byn som är inklämd mellan Alpendorf och Flachau må inte vara stor, men den har sannerligen mycket att erbjuda för alla. Tack vare sitt geografiska läge ger Wagrain dig tillgång till det gemensamma skidsystemet som dessa två delar har att erbjuda.

Så mycket mer än skidåking

Genom att boka en skidresa hit så garanteras du en fullspäckad semester, här finns många valmöjligheter både på backarna men även nere i byn. Här kan du njuta av skidåkning i olika nivåer bland de många pistarna, men det finns även många möjligheter för både utförsåkning, längdskidåkning, snowboard och mycket mer. Vill du ta en paus från pjäxorna kan du även vandra i de vackra bergen med varma snöskor, eller ta en paragliding som bjuder både på adrenalin och en hisnande utsikt.

Romantiska Wagrain

Många åker även hit för att få en skidsemester i kombination med en romantisk upplevelse, det är vanligt att par väljer att ta en tur med häst och släde för att känna kärleken spira i detta snötäckta landskap. Men det finns även möjlighet för de med barnasinnet i behåll att bege sig ut i backen med en kälke. Skidorten har mycket att bjuda på och du kommer snabbt märka att det är nästan omöjligt att få en tråkig stund här.

Vill du ta en paus från alla utomhusaktiviteter så ligger det även en massa spänning som lurar innan för de olika dörrarna. Här kan ni exempelvis ta en avkopplande stund och skämma bort er på ett spa, eller njuta av den livfulla atmosfären inne på de olika barerna eller nattklubbarna, dessa finns det nämligen gott om. Afterski är för många en obligatorisk aktivitet efter timmar i backen och med tanke på utbudet så kan det till och med bli svårt att välja vart man ska ta vägen. Så döm inte denna skidort på grund av storleken, oavsett om du tar dig hit med vänner eller familj så garanterar vi att ni kommer ha en fantastiskt rolig skidsemester som alla kommer kunna njuta av till fulla muggar.