Status & fakta Zell am See

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
72 EUR

Skidsemester Zell am See

Zell am See

Zell am See är en medeltida österrikisk by som ligger otroligt vackert belägen på 750 meters höjd vid foten av sjön Zeller See och är omgiven av höga alptoppar. Från toppen av Kitzsteinhorn öppnar sig en alldeles spektakulär utsikt. Trots att Zell am See är en berömd skidort råder här ändå en lugnare atmosfär än på flera andra av Österrikes skidorter som främst är berömda för sin afterski. Här kan du njuta av en genuin österrikisk gästfrihet och en lugn och fridfull stämning som gör att du garanterat kommer att känna dig utvilad efter din skidsemester i Zell am See.

Åka skidor i Zell am See

Zell am See bjuder på totalt 138 km pistlängd med ett mycket varierande utbud av pister för alla nivåer av skidåkning. Här finns både snälla ljusblå backar som passar för nybörjare, liksom krävande och utmanande svarta backar för erfarna skidåkare med en avancerad åkstil. Det finns även goda möjligheter till offpist-åkning samt särskilda parker för snowboardåkare där de kan öva på olika hopp och trix. Skulle man bli hungrig mitt i backen finns det flera matställen där man kan mätta magen samtidigt som man tar sig en välbehövlig paus och bättrar på brännan ute på terrassen. Den högsta åkhöjden ligger på 3000 meter, något som är unikt i Österrike. Zell am See ligger i ett mycket snösäkert område med en säsong som varar från mitten av november till mitten av april, och uppe på glaciären Grossglockner kan du till och med åka skidor året om. Skulle inte utförsåkning vara din grej så finns det även goda möjligheter att utforska omgivningarna på längdskidor under din skidsemester i Zell am See, eftersom området kan erbjuda hela 300 km spår för längskidåkning.

Annat att göra i Zell am See

Detta är en turistort som kan besökas året om, och det finns mycket att se och göra i byn även utanför den egentliga skidsäsongen. Det finns gott om mysiga restauranger, caféer och barer där du kan bekanta dig med läckerheter från det österrikiska köket. Om du känner för en sväng på dansgolvet framåt småtimmarna finns det även flera barer och klubbar att välja på, även om Zell am See har en lite lugnare afterski jämfört med de andra skidorterna.

Boende i Zell am See

Under en skidsemester i Zell am See bor man aldrig långt från backarna, eftersom så gott som alla byns hotell och semesterlägenheter ligger centralt i närheten av all skidåkning. Du kan välja bland flera mysiga små pensionat, österrikiska gästhus eller större hotell.

Ta dig till Zell am See

Det enklaste sättet att åka på skidsemester till Zell am See är att flyga till Salzburg som ligger ca 80 km bort. Från Salzburg är det lätt att nå byn antingen med buss, taxi eller bil.