Status & fakta Zell am Ziller

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
100cm
Snödjup i dalen:
35cm
Liftar öppna:
96%
Pister öppna:
96%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
72.5 EUR

Skidsemester Zell am Ziller

Zell am Ziller

I Tyrolen i västra Österrike hittar du denna underbara och väl omtyckta skidort Zell an Ziller. Denna plats har vunnit många skidåkares hjärtan och drar årligen till sig mängder av turister till sina storslagna miljöer i Alperna. Zell am Ziller ingår nämligen i det massiva skidsystemet som heter Zillertal Arena, en plats som tar upp hela 635 kilometer och som bjuder på ett längsta åk på 3250 meter. Men med en högsta topp på 2505 meter, 143 nedfarter med en längsta nedfartssträcka på 12 kilometer meter, och total pistlängd på 169 kilometer så är det inte konstigt att även skidorten i sig själv är så pass omtalad som den är. Beroende på hur duktig du är så finns det en stor variation av pister att välja mellan, skidorten erbjuder 46 km blåa pister, 113 kilometer röda och 10 kilometer av de utmanande svarta. Som du ser finns det väldigt mycket för den som känner sig mellanbra. Även för barnen finns det mycket chans till åk i snön, här hittar du ett barnområde som heter Gerlosstein. Denna riktar in sig för både barn och nybörjare. Vill du testa på längdskidåkning så är detta också möjligt i deras ca 20 mil långa spår, och i snowparken eller halfpipen kan du testa på snowboard.

Upplysta kvällsaktiviteter

Det som gör att Zell am Ziller lyckas hålla en så aktiv är på grund av möjligheterna att fortsätta utnyttja backarna även under kvällen. För skidåkning hittar du flera elljusspår och för snowboard så kan du åka i pulkabacken Toboggan. Alla dessa är upplysta på kvällen och gör det därför möjligt och säkert att uppleva dessa sporter även när mörkret faller på.

Lagom temperatur

Byn ligger placerad på 1250 meter ovanför havet och vädret i Zell am Ziller känns ofta väldigt lagom kallt under vintertiden. Då bjuds det på mycket snö samtidigt som det inte känns bitande kallt. Skulle du känna att du inte orkad spendera varje dag på skidorna så erbjuder byn även andra aktiviteter som hiking, snöskorvandring, paragliding och även lamaridning. Har du någonsin ridit på en lama innan? Detta är garanterat en upplevelse som du kommer att minnas, hoppa upp och rid iväg ut i den härliga naturen, även denna är väl värd att se. Zell am Ziller bjuder på snö, bra backar, aktiviteter dygnet runt, stort utbud av afterski och mycket mer. Tack vare deras stora fokus på aktiviteter så kommer ni alla hitta minst en sak som ni tycker om att göra. Boka er skidresa hit och se hur snabbt ert schema kommer bli fullspäckat.