Status & fakta Zermatt

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
150cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
19%
Pister öppna:
12%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
103 CHF

Skidsemester Zermatt

Zermatt

På 1620 meter ovanför havet och precis vid foten av berget Matterhorn hittar du den härliga skidorten Zermatt. Här hittar du även Europas absolut högsta åkhöjd, denna backe startar ända uppe på 3900 meter! Tack vare dessa höga höjder får du inte bara en fantastisk skidåkning under vintern, utan även på sommaren. Om det är något som Zermatt nämligen är känd för så är det de snösäkra förhållandena.

Sjukt mycket pister

Zematt ingår tillsammans med de fyra områdena Gornergrat, Breuil-Cervinia, Schwarzsee och Rothorn i det stora skidområdet som kallas för Matterhorn Ski Paradise. Här får du så mycket som 70 liftar som tar dig runt till de 115 pister som erbjuds. Skidsystemet är riktigt modernt och även pisterna prepareras alltid till perfektion. Väljer du att ta dig till Zermatt under sommaren finns det ungefär 20 km pister att susa på, ingen annan europeisk skidort kan bjuda på så mycket för sommarskidåkare. Detta betyder att Zermatt håller sig öppen hela året om, och har alltid mycket att erbjuda oavsett när du kommer eller vad du har för förkunskaper sedan innan. Pisterna bjuder på mycket, men om du önskar så kan du även ta utanför dem om du känner dig varm i pjäxorna.

Bilfri skidort

Precis som i vissa få andra skidorter så tillåts inte heller någon biltrafik i denna alpby. Det du kan göra för att ta dig runt istället är med antingen eldrivna fordon eller hästsläde. Denna by som ligger belägen i de vackra Alperna ger dig en hemtrevlig känsla och charmar väldigt snabbt med sitt pittoreska utseende. Att det går att ta sig runt med hästsläde adderar bara ytterligare till denna fantastiska känsla.

Stort antal restauranger

Att Zermatt är en populär destination för en skidresa är det inte många som har kunnat undgå. Detta kan du även märka på det stora utbud som erbjuds även nere i byn, och då menar vi speciellt antalet restauranger och andra nöjesplatser. Dock är utbudet här väldigt internationellt och du kan även hitta amerikanska snabbmatskedjor här. Är du sugen på afterski finns det många ställen att välja mellan.

Mycket mycket mer än skidåkning

Zermatt anses som ett paradis för alla aktiva, förutom skidåkning så finns det även stora möjligheter för snowboard, klippklättring, paragliding, isklättring, hiking och mycket mer. En skidsemester hit betyder alltid att du kommer ha dagarna fyllda med aktiviteter som du och din familj eller dina vänner kommer tycka är väldigt underhållande.