Status & fakta Passo Tonale

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
250cm
Snödjup i dalen:
60cm
Liftar öppna:
100%
Pister öppna:
98%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
60 EUR

Skidsemester Passo Tonale

Passo Tonale

I Italien hittar du skidorten Passa Tonale som är en del av det stora skidområdet som heter Adamello. De andra delarna av området är Ponte di Legno, Temú och Presena-glaciären. Varför många åker till just Passo Tonale är tack vare att det verkligen finns något här för alla som älskar skidåkning i Alperna. Med 120 kilometer av varierande skidbackar, förstklassig after-ski och en garanti på djup och perfekt snö varje år, så är det inte konstigt att så många besökare lockas till detta vitklädda paradis.

Barnfamiljvänligt men glaciären lockar alla

Tack vare det varierande utbudet av enklare pister i färgerna grön och blå så är det många familjer som söker sin spänning här. Liften upp till Presena-glaciärens topp lockar många proffsiga och adrenalinsökande freerajders. Här når du nämligen en höjd på 3000 meter ovanför havet och du kan se fram emot en fallhöjd på 1800 meter. Denna är markerad som svart men klaras oftast även av, av de som brukar köra röda. Själva Passo Tonale ligger på en rätt hög höjd den med, nämligen 1884 meter, detta garanterar en snösäker skidsemester varje år, och eftersom Ghiacciaio Presena ligger på 3000 meter så finns det snö här även på sommaren.

Nära Ponte di Legno

Med de 12 tillgängliga liftarna tar du dig enkelt runt dit du vill så det blir inte svårt att utforska allting som skidorten har att erbjuda. För dig som drömmer om att susa ner på orörd snö finns det stora möjligheter för även det just här. Vill ni ha lite variation så är det även lätt att ta sig över till det kringliggande skidområdet Ponte di Legno, detta kan ni göra med en enkel förbindelse. Detta är en riktigt underbar skidort som har hundraåriga anor inom skidtursim. Tar du dig vidare till Timu kan du njuta av fina skogsområden att köra skidåkning i, och hinner du även besöka Vermiglio så får du en lugn atmosfär och även de bästa möjligheterna för längdskidåkning.

Eftersom det finns goda chanser för dig att upptäcka hela Adamello när du bokar din skidresa till Passo Tonale så garanteras du en varierad och spännande visit. Mellan skidåkningarna kan du även passa på att njuta av det italienska köket som serveras på de många mysiga restaurangerna. Vill du pausa lite från skidorna för en dag så finns det mycket annat att hitta på.