Boka resa, boende, skidhyra mm

136 hotell och boenden
1 paketresor

Status & fakta Ponte di Legno

Öppetstatus:
Skidorten är öppen
Snödjup i backarna:
250cm
Snödjup i dalen:
60cm
Liftar öppna:
100%
Pister öppna:
98%
Pris liftkort vuxen (1 dag):
60 EUR

Skidsemester Ponte di Legno

Ponte di Legno

Italien bjuder på mycket när det kommer till skidsemestrar, här hittar du bland annat det stora skidområdet som kallas för Adamello. Detta område inkluderar inte bara Ponte du Legno utan även Temú och Passo Tonale. Tar du dig till Ponte di Legno kan du därför dra nytta av hela detta område och allt vad det har att erbjuda. De olika byarna ligger på olika höjder och har lite olika förutsättningar, vilket gör att du kan testa på diverse olika utmaningar. Det finns förbindelser mellan dem så att du ska kunna ta dig runt om du känner för variation.

Variation av svårighetsgrader i backarna

Just Ponte di Legno har fantastiska möjligheter för dig som vill åka utförs, köra längdskidåkning och även testa på att stå på en snowboard. Här finns goda möjligheter för alla dessa tre typerna, och det kan kännas kul att variera sig om du stannar en längre tid. Ponte di Legno besöks årligen av skidåkare med olika erfarenheter, detta på grund av att det erbjuds en stor variation på svårighetsgrader. Här kan du hitta utmanande och roliga rundor oavsett hur ofta du har stått på ett par skidor innan. Bland alla pisterna hittar du flera i både blåa, röda och svarta. De blåa passar utmärkt för dig som nybörjare, röda för lite mer utmaningar och de svarta för de som älskar adrenalin och äventyr. Vill du känna dig säker i backarna och lära dig hur skidåkning går till finns det tillgång till en skidskola, denna lär ut diverse olika svårighetsgrader för att kunna anpassa sig till alla.

Brett utbud i Ponte di Legno

Här garanteras du alltid en semester fylld av snö, och skulle vädret inte bjuda på vad det lovar så kommer deras snökanoner att lösa problemet direkt. Här kan du åka snowboard överallt och även testa på off-pist i backen Pisgana som är riktigt berömd bland skidåkare. Känner du inte att du vill ställa undan skidorna när mörkret faller på erbjuds det även kvällsåkning två gånger i veckan. Här kommer du kunna njuta av en aktiv och händelserik skidsemester i kombination med en underbar matkultur, shopping, andra fysiska aktiviteter, after-ski och även flera hotell som erbjuder spa för en avkopplande stund. Ta dig hit med familj eller vänner genom att flyga till de kringliggande flygplatserna och upplev en fantastisk semester tillsammans.