Status & fakta Sauze d'Oulx

Öppetstatus:
Skidorten är stängd
Snödjup i backarna:
0cm
Snödjup i dalen:
0cm
Liftar öppna:
-
Pister öppna:
-
Pris liftkort vuxen (1 dag):
58 EUR

Skidsemester Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx

I Sauze d'Oulx finner du hus med över tusen år på nacken, att strosa genom denna by ger dig en mersmak på historien som ligger som en dimma över gatorna. Idag känns byn riktigt pittoresk och det är inte svårt att bli helt charmerad av både arkitekturen och det snöklädda landskapet. Under 1990-talet var denna italienska ort välbesökt av festprissar, mestadels från Storbritannien, men idag är tempot betydligt lugnare. Att det har försiggått en hel del röjande i byn kan man dock fortfarande ana i form av de åtskilliga barerna i engelskt stuk som fortfarande får en del törstiga gäster. Letar du efter härliga afterski-möjligheter så finns det mycket att välja på här även om tempot är annorlunda.

Flera sammanlänkade byar

När det kommer till skidåkning kommer du verkligen inte att bli missnöjd här, backarna är relativt folktomma och du kommer inte behöva trängas bland turister när du susar ner på den orörda snön. Sauze d'Oulx är även sammanlänkat med ett antal byar både i Italien och Frankrike, som bland annat Montegenevre och Sestriere. Tillsammans blir detta ett enormt skidområde som öppnar upp stora möjligheter för alla olika sorters åkning. Tyvärr är liftsystemet inte det mest moderna, men det går ändå att ta sig runt dit du vill för att få den upplevelse du önskar med de 100 liftar som erbjuds.

Både för nybörjare och erfarna skidåkare

Alla som tar sig till Sauze d'Oulx kommer få en skidsemester av hög kvalitet. För dig som nybörjare finns det flera engelsktalande skidskolelärare och för dig som redan har en del kunskap så finns det ett helt hav av röda pister att utforska. Den absolut största mängden pisterna är röda och därför anses denna skidort ofta som ett himmelrike för den med lite mer vana. Men har ni några proffs i familjen eller i vänskapsgruppen så behöver ni inte oroa er för det, det finns även stora utmaningar att ta sig an bland de svarta pister som finns i backarna. Vill du testa på att köra off-pist kan du få hjälp av en lokal guide och det finns även rum för längdskidåkning.

Många och bra hotell

Eftersom Sauze d'Oulx har varit så populär finns det idag många hotell att välja mellan när du letar efter ett boende. De flesta hotellen är familjeägda och känns både gemytliga och gästvänliga. Oavsett om du äter här eller på några av de många restaurangerna så kommer du få uppleva den underbara italienska matkulturen och den passar alltid fint.